hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadın üreticiler Milas'ta yarıştı

    Kadın üreticiler Milasta yarıştı
    expand

    Kadın üreticiler Milas'ta yarıştı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA) - MUĞLA'nın Milas ilçesinde düzenlenen sertifika dağıtım töreninde gerçekleştirilen bilgi yarışmasında 14 kadın üretici kıyasıya yarıştı. Yarışmada Melike Arslan birinci olurken, Nasibe Dönmez ikinci, Hanife Soykan ise üçüncü oldu. 

    Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce Milas'ın 10 mahallesinde eş zamanlı olarak başlatılan süt sığırcılığı konulu eğitimlere katılan 362 üretici sertifika almaya hak kazandı. Geniş katılımla gerçekleştirilen sertifika töreninde düzenlenen bilgi yarışması ilgi gördü. Yarışmanın jüri üyeliğini Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Mustafa Akıskalı, teknik personel veteriner hekim Songül Topal ile Milas Veteriner Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Tuba Bülbül yaptı. 14 kadın üreticinin katıldığı yarışmada Kargıcak Mahallesi'nden Melike Arslan birinci, Kızılcakuyu Mahallesi'nden Nasibe Dönmez ikinci ve Bafa Mahallesi'nden Hanife Soykan üçüncü oldu.
    Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte birinciye çift başlı süt sağım makinesi, canlı buzağı,  buzağı kulübesi, ikincilik ödülü çift başlı süt sağım makinesi, 10 çuval süt yemi, üçüncüye ise çift başlı süt sağım makinesi,  5 çuval süt yemi hediye etti.
    Dereceye giremeyen tüm yarışmacılara ise 3'er çuval süt yemi ile buzağı biberonu hediye edildi. Ayrıca etkinliğe katılan tüm konuklar arasından 250 kişiye yapılan çekiliş sonucunda 1'er çuval süt yemi hediye edildi. (DHA)

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow