hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Marmaris'te geçen yıl 220 can dostu sahiplendirildi

    Marmariste geçen yıl 220 can dostu sahiplendirildi
    expand

    Marmaris'te geçen yıl 220 can dostu sahiplendirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MARMARİS (Muğla), (DHA) - MARMARİS Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevinden geçen yıl 220 kedi ve köpeğin sahiplendirildiği bildirildi.

    Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, muayene ve tedavilerinin yanı sıra sahiplendirme faaliyetleri de yürüten Marmaris Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevinde, geçen yıl 220 cana sıcak bir yuva bulundu. 2 veteriner hekim, 1 idari personel ve 6 kişilik temizlik ve bakım ekibiyle çalışan Geçici Hayvan Bakımevinde geride bıraktığımız yılda 3 bin 676 hayvan kısırlaştırılıp, kuduz aşıları ile rutin iç ve dış parazit koruyucu tedavileri yapıldı. 4 bin 514 kedi ve köpeğin de muayene ve tedavisi gerçekleştirildi.

    ONLAR BİZE EMANET
    Amaçlarının, misafir ettikleri canların rahat, sağlıklı ve mutlu olmalarını sağlamak olduğunu ifade eden Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, "Bizde bulundukları geçici sürede, hayvanlarımızın bakımlarını ve tedavilerini gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımız ziyaret saatlerinde barınağa gelip, buradaki hayvanları görebilirler. Hayvanseverlerimizin içi rahat olsun. Onlar bize emanet. Ancak yine de Marmarislilere çağrım bu canlara evlerini açmaları ve onları sahiplenmeleri" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow