hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Engellilerden ilk hasat

    Engellilerden ilk hasat
    expand

    Engellilerden ilk hasat

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA'nın Menteşe ilçesinde engeliler, Muğla Zihinsel Engelliler Derneği bahçesine diktikleri domates, biber, salatalıkların ilk hasadını yaparak, ürettikleri ürünleri pazar yerinde sattı.

    Menteşe Belediyesi, Muğla Zihinsel Engelliler Derneği ile 'Engelleri Üreterek Aşıyoruz' adı altında proje hayata geçirdi. Bu kapsamda engelilere Menteşe Belediyesi tarafından domates, biber ve salatalık fideleri verilip, dernek binasının bahçesi dikim için etkinlik düzenlendi. Engeliler tarafından, buraya 2 ay önce dikilen fidanlardan elde edilen ilk ürünlerin hasadı yapıldı. Engelliler, Menteşe Halk Pazarı'nda kendilerine tahsis edilen alanda ürünlerini satarak tolam 150 lira gelir elde etti. Engellilerin sattıkları ürünlere ilgi büyük oldu. Elde edilen gelirin Muğla Zihinsel Engelliler Derneği yararına kullanılacağı bildirildi.

    CHP'li Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, "2 ay önce dikimini yaptığımız domates, biber, salatalık fidelerimizin ilk hasadını engelilerimizle hepbirlikte topladık. Engelli bireylerimiz şimdi de pazar yerinde kendileri için ücretsiz olarak ayırdığımız yerde, ürünlerinin satışını yapıyorlar. Bunun mutluluğunu kelimelerle anlatmak çok zor. Onların da ne kadar mutlu oldukları gözlerinden okunuyor. Bahçeyle uğraşmak onları çok mutlu etti. Proje sayesinde hem toprakla ve üretimle ilgileniyorlar hem de sosyalleşip, sosyal hayatın içine karışıyorlar" dedi.

    Cavit AKGÜN/MUĞLA, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow