hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muğla'nın yeni valisi Akbıyık, göreve başladı

    Muğlanın yeni valisi Akbıyık, göreve başladı
    expand

    Muğla'nın yeni valisi Akbıyık, göreve başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cavit AKGÜN/ MUĞLA, (DHA)- CUMHURBAŞKANI kararnamesi ile Muğla Valiliği'ne atanan İdris Akbıyık, görevine başladı. Vali Akbıyık, "Tebrik için şahsıma çiçek gönderilmemesini, bunun yerine depremden zarar gören vatandaşlarımız için AFAD tarafından oluşturulan banka hesap numaralarına bağış yapılmasını, dekontunun valiliğimiz Özel Kalem Müdürlüğü'ne ulaştırılmasını rica ediyorum" dedi.
    Valiler Kararnamesi ile Hakkari Valiliği görevinden Muğla'ya atanan İdris Akbıyık, kente geldi. Valilik binası önünde yöresel kıyafet giyen çocuklar tarafından çiçeklerle karşılanan Vali Akbıyık, polis tören mangasını selamladıktan sonra, protokol üyeleri, Sivil Toplum Kuruşları (STK) temsilcileri ve vatandaşlar ile tek tek tokalaştıktan sonra makamına geçerek, görevine başladı. Gazetecilere açıklamada bulunan Muğla Valilisi İdris Akbıyık, yeryüzü cenneti olarak bilinen turizmin başkenti Muğla'ya Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile atandığını belirterek, "Muğla'ya ve halkımıza hizmet etmeyi nasip eden Allah'a hamd ediyor, şahsıma bu görevi layık gören cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya'ya şükranlarımı arz ediyorum. Bir önceki görev yerim Hakkari'de, bizi bağırlarına basan, tüm vatandaşlarımıza da teşekkürlerimi ve saygılarımı iletiyorum. Bugüne kadar Muğla'ya hizmeti geçen tüm devlet büyüklerimiz, valilerimiz, milletvekillerimize başta olmak üzere her kademedeki bürokratlara, sivil toplum kuruluşlarına, gerçek ve tüzel kişilere teşekkür ediyorum" dedi.
    VALİ AKBIYIK'TAN ÖRNEK ÇAĞRI
    Tebrik için kendisine çiçek gönderilmemesini, bunun yerine depremzedelere yardımda bulunulmasının belirten Vali Akbıyık, "Sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleri, eşsiz doğal güzellikleri, yemyeşil ormanları, 1484 kilometre kıyı uzunluğu ve dantel gibi turkuaz rengi koyları ve saymakla bitmeyecek eşsiz güzellikleri ile ülkemizin incisi olan Muğla'da sizlerle birlikte olmaktan, sizlere hizmet edecek olmaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Muğla'mızın sahip olduğu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek, ilimizin her alanda daha da büyümesi ve gelişmesi için hemşerilerimle birlikte görev yaptığım süre boyunca büyük bir dayanışma, yardımlaşma ve gönül birliği içerisinde, 'İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın' şiarıyla vazifemizi en iyi şekilde yerine getirmenin gayreti ve çabası içerisinde olacağımı ifade etmek istiyorum. Tebrik için şahsıma çiçek gönderilmemesini, bunun yerine depremden zarar gören vatandaşlarımız için AFAD tarafından oluşturulan banka hesap numaralarına bağış yapılmasını, dekontunun valiliğimiz Özel Kalem Müdürlüğü'ne ulaştırılmasını rica ediyorum" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow