hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muğla Olgunlaşma Enstitüsü ürünleri 'mebpasaj'da satışta

    Muğla Olgunlaşma Enstitüsü ürünleri mebpasajda satışta
    expand

    Muğla Olgunlaşma Enstitüsü ürünleri 'mebpasaj'da satışta

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)-MUĞLA Olgunlaşma Enstitüsü'nde üretilen ürünler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen pasaj online satış uygulamasıyla tüm dünyaya açılıyor.

    Muğla Olgunlaşma Enstitüsü'nde kurulan atölyelerde 40'a yakın usta öğretici tarafından Muğla yöresinin geleneksel motifleriyle bezenerek hazırlanan giyimden takıya, Bodrum sandaletinden aksesuarlara 100'den fazla ürün Mebpasaj uygulaması üzerinden ücretsiz kargo imkanıyla satın alınabiliyor. Mesleki eğitim kurumlarında eğitim, üretim, istihdam zincirinin güçlendirilmesi, kadınların ve özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin desteklenmesi ve üretim döngüsüne katılması, kültürel mirasın dünyaya tanıtılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nca hayata geçirilen MEB Pasaj projesi sayesinde marifetli ellerde üretilen ürünler, PttAVM aracılığıyla hem yurtiçi hem de yurtdışında satışa sunuluyor.

    Proje kapsamında Muğla Olgunlaşma Enstitüsü'nde usta öğreticiler tarafından el emeği göz nuru ürünler, MEB Pasaj sistemine kaydedildi. Geleneksel el sanatlarının modern tasarımlarla bezendiği giyimden aksesuara Muğla Olgunlaşma Enstitüsü'nde alanında uzman usta öğreticiler tarafından üretilen 100'den fazla ürünü, Meb Pasaj platformunda satışa çıkarıldı. Türkiye'nin 81 ilinden ve yurtdışından tüketiciler "mebpasaj.pttavm.comö adresi üzerinden ürünleri inceleyip satın alabilecekler.

    Enstitü Müdürü Mehmet Keleş, “Enstitümüzde 40'a yakın usta öğretici çalışanımızla moda tasarımı, kuyumculuk, seramik, deri, nakış, yiyecek içecek, halı, kilim ve kumaş dokuma, el sanatları üzerine kurduğumuz 9 atölyemizde ürettiğimiz ürünleri Mebpasaj uygulaması ile Türkiye'nin dört bir tarafına gönderiyoruz. Yöremizi yansıtan şallar, çantalar, takılar ve Bodrum sandaleti gibi geleneksel ve coğrafi işaretli birçok ürünün satışını mebpasaj.pttavm.com adresi üzerinden gerçekleştiriyoruz" dedi.(DHA)

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow