hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muğla'da öğrenciler gezerken öğreniyor

    Muğlada öğrenciler gezerken öğreniyor
    expand

    Muğla'da öğrenciler gezerken öğreniyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA) -MUĞLA İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen 'Okur-gezer-yazar' projesi ile öğrenciler daha çok okuyor, gezerken öğreniyor ve özgün metinler oluşturarak kitap yazıyor.

    Bodrum Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu ve Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlkokulu öğrencileri, 'Okur-gezer-yazar' projesi kapsamında kaleme aldıkları 'Arılar ülkesi 3' ve 'Atma, dönüştür, oyna kazanan olsun doğa' adlı kitaplarını, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay'a takdim etti. Çay, minik yazarlarla tanışıp sohbet ederek kaleme aldıkları her iki kitapta nelerden esinlendiklerini ve kitapların içeriği hakkında bilgi aldı. Bodrum Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu 3/E sınıfı öğrencilerinin öğretmenleri Mahire Demirsoy rehberliğinde yazdıkları 27 masaldan oluşan 'Arılar ülkesi 3' kitabının sosyal sorumluluk projesi olduğu ve kitabın satışından elde edilecek gelirin Adıyaman Gölbaşı'nda eğitim gören depremzede öğrencilere bağışlanacağı belirtildi.

    'PROJEMİZİN ÖĞRENCİLERİMİZE ÇOK ŞEY KATTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM'
    Okur-gezer-yazar projesinin il genelinde başarıyla yürütüldüğünü ve meyvelerini tüm ilçelerde bir bir verdiğini belirten İl Müdürü Emre Çay, “Projemizin öğrencilerimize çok şey kattığını düşünüyorum. Proje ile öğrencilerimizin okuma alışkanlığı kazanmalarına ve bu alışkanlığı geliştirmelerine, okuduklarından aldıkları ilhamla yazılı ürünler ortaya çıkarmalarına, okul ve halk kütüphanelerini aktif bir şekilde kullanmalarına yönelik öğretici, eğitici ve aynı zamanda eğlendirici birçok etkinlik gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz bu sayede daha çok okumaya, daha çok araştırmaya, daha çok yazmaya ve ürün oluşturmaya başladılar" dedi.

    Günün anısına öğrencilere çeşitli hediyelerin takdim edilmesinin ardından ziyaret toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.(DHA)

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow