hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muğla'dan depremzede çocuklara bayramlık hediyesi

    Muğladan depremzede çocuklara bayramlık hediyesi
    expand

    Muğla'dan depremzede çocuklara bayramlık hediyesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)-MUĞLA Olgunlaşma Enstitüsü Müdürlüğü'nde görevli usta öğreticiler tarafından özenle hazırlanan bayramlıklar, depremzede çocukların yüzünü güldürecek.

    Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdürlüğü, deprem sonrasında ihtiyaç sahibi olan insanlara yardım etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Müdürlükte görevli usta öğreticiler, deprem bölgesindeki çocukların bayram sevincine ortak olmak, onların yüzlerini güldürebilmek için kıyafet ve oyuncak dikti. Kız çocukları için bluz ve etek, erkek çocuklar için ise gömlek ve şorttan oluşan bayramlık kıyafetler, atölyelerde 30 usta öğretici tarafından hazırlandı. 100'er adet dikilen bayramlık kıyafetlerin yanında 100 örme oyuncak da deprem bölgesine gönderilmek üzere özenle paketlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, “Olgunlaşma Enstitüsü, meslek liselerimiz gibi yaşadığımız bu zor günlerimizde vatandaşlarımız için kara gün dostu oldu. Kurum çalışanlarımız, yorgunluk nedir bilmeden atölyelerde canla başla ürettiler. Depremin yaralarını el ele, gönül gönüle sarmaya çalıştılar. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Her birinin el emeği göz nuru hazırladığı bayramlıklar, çocuklarımızın yüzlerinde tebessüm olacak, her birine bayram sevinci yaşatacak" dedi.

    Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Mehmet Keleş ise "Deprem bölgesindeki çocuklarımız için 'Bu bayram sizin olsun' projesi kapsamında bayramlık kıyafetler ve oyuncaklar diktik. Çocuklarımız için hazırladığımız hediye paketlerini Ramazan Bayramı öncesinde bölgeye gönderiyoruz. Depremin yaşandığı ilk günden itibaren tüm usta öğretici ve gönüllülerimizin destekleriyle depremin yaralarının sarılması için çalışmalarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.(DHA)
    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow