hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dalyan'da Kral Günü kutlandı

    Dalyanda Kral Günü kutlandı
    expand

    Dalyan'da Kral Günü kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Süleyman İLTER / ORTACA (Muğla), (DHA)- MUĞLA'nın Ortaca ilçesinin turistik mahallesi Dalyan'da Hollanda Kral Günü kutlandı.

    Hollanda kralı Willem-Alexander'ın doğum gününü olan 27 Nisan Kral Günü (Koningsdag) nedeniyle Dalyan yaşayan Hollanda vatandaşları tarafından etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, Dalyan'da yaşayan Hollandalılar, bir barda bir araya geldi. Turuncu renkli giysileriyle kutlamaya katılan yerli yabancı yaklaşık 100 kişi, evlerinde yaptıkları yemekleri açık büfe olarak sunarak birbirleriyle paylaşıp, gecenin ilerleyen saatlerine kadar doyasıya eğlendi. Etkinliğe diğer ülkelerin vatandaşlarında da katılanlar oldu.
    Kral Günü'nü organize eden Alice Rendering, pandemi nedeniyle 2 yıldan beri kutlamayı yapamamıştık. Kral Willem-Alexander'in 55 inci doğum günü kutlamalarına Dalyan'da yaşayan diğer ülke vatandaşları ile Türkler' in de aramıza katılması bizleri çok sevindirdi. Önümüzdeki yıllarda Hollanda'daki gibi pazar kuracağız ve daha geniş katılımlı bir etkinlik düzenleyeceğiz" dedi.
    Köyceğiz de turizm işletmeciliği yapan Nensy Murder de "Her yıl Kral Günü kutlamaları için Hollanda'ya giderdim. Bu yıl gitmedim Dalyan'da kutladık. Çok renkli geçti. Kral günü kutlamasını Dalyan'da geleneksel hale getireceğiz" diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow