hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bisiklet kenti Ula'ya 1900 metrelik bisiklet yolu

    Bisiklet kenti Ulaya 1900 metrelik bisiklet yolu
    expand

    Bisiklet kenti Ula'ya 1900 metrelik bisiklet yolu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA'nın 5 binin üzerinde bisikletin bulunduğu Ula ilçesine, Büyükşehir Belediyesi tarafından 1900 metre uzunluğunda bisiklet yolu yapmak için çalışmalara başlandı.

    Türkiye'nin en fazla bisiklet kullanımı olan yerlerinden biri olan Muğla'nın Ula ilçesinde, kanalizasyon ve yol çalışmaları ile birlikte bisiklet yolu için de harekete geçildi. 5 bin 600'ü ilçe merkezinde olmak üzere 23 bin 418 nüfusa sahip Ula'da Cumhuriyet Caddesi ve Gökalp Gündüz Caddeleri boyunca toplam 1900 metrelik bisiklet yolu yapılması için ilk harçlar döküldü. Her evin önünde neredeyse bir bisikletin olduğu, 7'den 70'e her yaştan kullanıcının bulunduğu ilçede, bisiklet yolu yapılması memnuniyetle karşılandı.

    Bisiklet kullanımının sosyal hayat ve sağlık için önemli olduğunu vurgulayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, vatandaşları bisiklet kullanımına teşvik etmek, sevdikleri ile sağlıkla pedal çevirmeleri için bisiklet yollarına büyük önem verdiklerini söyledi.

    Başkan Gürün; "Tertemiz havası, mükemmel doğası ile Muğla'nın güzelliklerini en iyi anlayabileceğimiz ulaşım aracı kuşkusuz bisiklettir. Pedala tam gücümüzle yüklenerek bu güzellikleri keşfetmek, tertemiz havayı içimize çekmek ve en önemlisi sağlığımız için bisiklet kullanmanın çok yararlı olduğunu düşünüyoruz. Şehir içi trafiğinde de bisiklet kullanmak isteyen hemşehrilerimiz için bugüne kadar 13 ilçede toplam 33 kilometre bisiklet yolu yaptık. Muğla'mızın şirin ilçesi Ula'da da bisiklet yolu çalışmalarımız devam ediyor. En çok bisiklete sahip ilçelerimizden biri olan Ula'ya bisiklet yollarımız çok yakışacak" dedi.

    MUĞLA, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow