Antik kentte 'labirent oryantiring' etkinliği

Antik kentte labirent oryantiring etkinliği
expand

Antik kentte 'labirent oryantiring' etkinliği

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA) -MUĞLA'nın Yatağan ilçesindeki dünyanın en büyük mermer antik kenti Stratonikeia'da gerçekleştirilen 'Labirent oryantiring etkinliği' hem tarihi dokunun hem de sporun iç içe geçtiği güne sahne oldu.

Yatağan'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Haftası etkinlikleri kapsamında 2025 Aile Yılı Labirent Oryantiring etkinliği, Stratonikeia Antik Kenti'nde düzenlendi. Yatağan Kaymakamlığı öncülüğünde gerçekleştirilen oryantiring ile antik kentin eşsiz atmosferinde sporla tarih bilincini buluşturmak hedeflendi. Labirent temasıyla hazırlanan parkurda katılımcılar, yön bulma yeteneklerini kullanarak harita ve pusula yardımıyla belirlenen hedef noktaları keşfetmeye çalıştı.

Yatağan Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç, bu tür etkinliklerin, toplumsal dayanışmayı ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını desteklediğini belirtti.

Kaymakam Kılıç, oryantiring parkurunu başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifikalarını verdi. (DHA)

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

FOTOĞRAFLI

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow