hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yatağan'da tarihi yerler koronavirüse karşı dezenfekte edildi

    Yatağanda tarihi yerler koronavirüse karşı dezenfekte edildi
    expand

    Yatağan'da tarihi yerler koronavirüse karşı dezenfekte edildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA'nın Yatağan ilçesindeki Stratonikeia Antik Kenti, Lagina Antik Kenti ve Lagina Kutsal Alanı'nında aralarında bulunduğu tarihi mekanlar koronavirüsüne karşı dezenfekte edildi.

    Eskihisar Mahallesi'ndeki Stratonikeia Antik Kenti ve Turgut Mahallesi'ndeki Lagina Kutsal Alanı'ndaki tarihi yapılar, kazı evleri, Şaban Ağa Camisi, Selçuk Hamamı ve kazı ekibinin kullandığı tüm alanlar, Yatağan Belediyesi ekipleri tarafından dezenfekte edildi.

    Stratonikeia ve Lagina Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, salgın nedeniyle her iki tarihi ören yerinin de ziyarete kapalı olduğunu söyledi.

    Stratonikeia ve Lagina'nın dezenfekte çalışmalarını gerçekleştiren Yatağan Belediyesi'ne teşekkür eden Söğüt, "Her iki tarihi yerde gerekli tedbirleri aldık. İlaçlama çalışmaları belirli aralıklarla devam edecek. Kazı çalışmalarındaki işçiler koronavirüs tedbirleri kapsamında çalıştırılmıyor. Kazı evi ve laboratuvarları tamamen boş bırakmamak için güvenlik amaçlı dönüşümlü olarak uzman kazı heyet üyeleri alana gitmektedir. Tedbirler kapsamında her iki tarihi yerimiz ziyaretçiye kapatıldı. Vatandaşlarımızdan bu süre zarfında zamanlarını evde geçirmelerini ve virüsün yayılmasına engel olmalarını istiyoruz" dedi.

    Burak Alper KUŞ / YATAĞAN (MUĞLA) / (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow