hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    20 metreyi bulan karla mücadele için yeni araçlar alındı

    20 metreyi bulan karla mücadele için yeni araçlar alındı
    expand

    20 metreyi bulan karla mücadele için yeni araçlar alındı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muhammed Sami MARAL/MUŞ, (DHA)- MUŞ’ta, özellikle yüksek kesimlerde yer yer 20 metreyi bulan kar kalınlığı ile mücadele için İl Özel İdaresi bünyesine yeni araçlar alındı.
    Muş’ta, 367 köy ve 206 mezraya hizmet veren İl Özel İdaresi, kış öncesi araç filosunu güçlendirdi. İl Özel idaresi, son teknolojiyle donatılmış 13 yeni iş makinesini, makine parkına sokmadan önce şehir merkezinde tanıttı. Vali İlker Gündüzöz, Belediye Başkanı Feyat Asya ile çok sayıda davetlinin katıldığı törende konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, yeni araçlara yaklaşık 35 milyon bütçe harcandığını belirtti. Yentür, “Son teknolojiyle donatılmış 13 iş makinesini, makine parkımıza getirmiş bulunmaktayız. Yaptığımız hizmetler için ihtiyaç duyulan bu araçlar, devlet malzeme ofisi üzerinden alınmıştır. 4 adet lastik tekerlekli yükleyici, 6 adet kamyon aynı zamanda kar küreme görevi görecek. 1 adet paletli ekskavatör, 2 adet binek aracımız olmak üzere toplam 13 araç için yaklaşık 35 milyon bütçe harcanmıştır. 2023 yılı içerisinde İl Özel İdaresi makine parkına, tekrar yeni araçların alınması için bütçe planlanmıştır" diye konuştu.
    Vali İlker Gündüzöz ise eski kadın doğum hastanesinin bulunduğu arsanın satışından elde edilen kazançla İl Özel İdaresi’nin araç filosuna yenilikler kattıklarını vurguladı. Yeni araçların hayırlı hizmetlere vesile olmasını dileyen Vali Gündüzöz, araçları inceleyerek bilgi aldı. Özellikle karla mücadele noktasında 20 metreyi bulan kar kalınlığının temizlenmesinde yeni araçların görev alacağını söyleyen Vali Gündüzöz, “Karla mücadele mevsimine giriyoruz. Yüksek kesimlerde bazen 15 ile 20 metreyi bulan kar kalınlığı oluyor. Tabi bu araçlarla karla mücadele edeceğiz. Bu araçlarımızın önlerinde kar küreme aparatları var. Aynı zamanda kamyonların yaptığı diğer fonksiyonları da icra edecekler. İnşallah yeni araçlarımız hayırlı hizmetlere vesile olacaktır" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow