hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İlkokul öğrencileri öğretmenleri ile depremzede çocuklar için atkı ördü

    İlkokul öğrencileri öğretmenleri ile depremzede çocuklar için atkı ördü
    expand

    İlkokul öğrencileri öğretmenleri ile depremzede çocuklar için atkı ördü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muhammed Sami MARAL/MUŞ, (DHA)- MUŞ’ta, ilkokul öğrencileri öğretmenleriyle depremzede çocuklar için seferber oldu. Öğrenciler, ‘Dersimiz Örgü’ projesi kapsamında öğretmenleriyle ördükleri atkıları yazdıkları birer mektupla, depremden etkilenen çocuklara gönderdi.
    Muş Prof. Dr. Vahit Özmen İlkokulu 3-B ve 3-C sınıfı öğrencileri ile öğretmenleri Seçil Kandemir Kotan ve Özge Omur, ‘asrın felaketi’ olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerdeki çocuklar için seferber oldu. Öğretmenleri eşliğinde ‘Dersimiz Örgü’ projesi adı altında bir araya gelen öğrenciler, harçlıklarıyla aldıkları veya evden getirdikleri iplerle depremzede çocukların soğuktan üşümemesi için atkılar ördü. Örgüsünü bitirdikleri atkıları öğretmenleri eşliğinde hediye paketlerine bırakan öğrenciler, depremzede kardeşleri için mektup yazmayı ise ihmal etmedi. Son olarak öğrencilerin kaleme aldıkları mektupların içerisine yerleştirildiği hediye paketleri, Seçil ve Özge öğretmen tarafından kolilere istiflenerek, deprem bölgelerine ulaştırılması adına Muş Valiliği koordinesi teslim edildi.

    “ÖĞRENCİLERİMİZ HER BİRİ ELLERİYLE ATKILARINI ÖRDÜLERö

    Öğrencileriyle birlikte depremzede çocukların soğuktan korunabilmesi adına atkılar örerek, bir destekte bulunmaya çalıştıklarını söyleyen Öğretmen Seçil Kandemir Kotan, “Ülkemizi büyük bir yasa boğan depremlerin ardından, öğrencilerimizle birlikte neler yapabileceğimizi düşündük. ‘Dersimiz Örgü’ projesi adı altında, öğrencilerimiz her biri elleriyle atkılarını ördüler. Kimisi kendi harçlığıyla aldığı, kimisi ise kendi evinden getirdiği iplerle atkıları ördü. Öğrencilerimize, bu projede bu kadar canla başla mücadele gösterdikleri için teşekkür ediyoruz. Öğrenciler, kendi ördükleri atkıları hediye paketlerine koydular. Her biri kendi kalemiyle yazdığı notunu, depremzede kardeşlerine iletti. Muş Valiliği bünyesinde ördüğümüz atkılar, gerekli yerlere, depremzede kardeşlerimize ulaşır inşallah" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “HEDİYE PAKETLERİNİN İÇERİSİNE MEKTUPLARIMIZI BIRAKTIKö

    Arkadaşları ve öğretmenleriyle birlikte ördükleri atkıların depremzede kardeşlerine ulaşmasından ötürü mutluluk duyduğunu ifade eden öğrencilerden Filiz Yıldız ise, “Öğretmenlerimiz ve arkadaşlarımızla birlikte atkılar ördük. Atkıları koyduğumuz hediye paketlerinin içine ayrıca mektuplarımızı bıraktık. Bunları deprem bölgesine göndereceğiz" dedi.

    Arkadaşları ve öğretmenleriyle birlikte ördükleri atkılar ile yazdıkları mektupların biran evvel deprem bölgelerine ulaşmasını arzulayan öğrenci Musap Gür de, arkadaşlarının daha fazla soğuktan etkilenmemesini istedi.

    Bir diğer öğrenci Fatma Zehra Taşçı da, “Depremzede kardeşlerimize atkılar örüp gönderdik. Atkıların bulunduğu paketlere ayrıca mektuplar yazıp koyduk" diye konuştu.

    ÖĞRENCİNİN MEKTUBU

    3-C sınıfı öğrencilerinden Cemre Arslan’ın depremzede kardeşi için kaleme aldığı mektubunda ise, şu sözlere yer verdiği görüldü:

    “Merhaba canım arkadaşım. Benim adım Cemre, 9 yaşındayım. Prof. Dr. Vahit Özmen İlkokulu’nda okuyorum ve 3/C sınıfına gidiyorum. Bu atkıyı kendi ellerimle ördüm. Umarım beğenirsin. Güle güle kullanman dileğiyle hoşçakal."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow