hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İŞ-KUR'un destek verdiği işletmeden Muş ekonomisine 80 milyon liralık katkı

    İŞ-KURun destek verdiği işletmeden Muş ekonomisine 80 milyon liralık katkı
    expand

    Muhammed Sami MARAL / MUŞ,(DHA)-ÇALIŞMA ve İş Kurumu'nun (İŞ-KUR) 'işbaşı eğitim programı' kapsamında desteklenen mobilya kapak üretim tesisi 40 kişilik çalışanıyla kent ekonomisine 80 milyon liralık katkı sağlıyor. 25 ilde bayi sistemiyle çalışan tesisin ürettiği mobilya kapakları, Türkiye'nin dört bir yanına gönderiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muş'ta kurulan mobilya üretim tesisi 2004 yılında üretime başladı. 2011 yılında mebran kapak yapımıyla faaliyetini sürdüren tesis, 2015 yılında makine parkını daha da geliştirdi. Bir taraftan üretimini sürdürürken bir taraftan da ekipmanını endüstriyel makinelerle yenileyen tesis, çalışanlarını İŞ-KUR'un düzenlediği iş başı eğitim programına katılan 32 işçiyle güçlendirdi. 40 kişinin istihdam edildiği tesiste geçtiğimiz yıllarda bin 500 metrekare üretim yapılırken, 2022'de bu rakam 15 bin metrekareye kadar ulaştı.

    600 BİN 237 TL DESTEK VERDİK

    Kent ekonomisine yaklaşık 80 milyon lira katkı sunan mobilya tesisini ziyaret eden İŞKUR İl Müdürü Mehmet Emin Taylan, işletme sahibi Mehmet Nasır Kaşdaş'tan bilgi aldı. İŞ-KUR olarak iş verenleri periyodik bir şekilde ziyaret ettiklerini söyleyen Taylan, "Bursa gibi mobilyanın merkezi olan bir şehre dahi buradan malzeme gittiğini duyduğumuzda çok sevindik. Bu iş yerimizde şuanda 40 tane çalışanımız var. Bu personellerin 32 tanesi kurumumuzun iş başı eğitim programından faydalanmış. Bu işyerimizde iş başı eğitimi yaparak yetişen elemanlarımız şuanda burada istihdam ediliyor. İş başı eğitim programımız kapsamında şuana kadar işyerimize 600 bin 237 lira destek verdik. Bundan sonra da bu tür imalat sektörüne istihdam sağlayan işverenlerimize destek vermeye devam edeceğiz. İlimizde bu tür işletmelerin bulunması bizleri gururlandırıyor. Böyle işletmelerimizin artması için elimizden geldiğince destek vermeye çalışacağız" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EKONOMİYE KATKI SAĞLIYORUZ

    Muş'ta 2004 yılından beri mobilya sektöründe hizmet verdiklerini belirten işletme sahibi Mehmet Nasır Kaşdaş, şunları söyledi:

    "2004 yılından bu yana mobilya sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Mebran kapak imalatına 2011 yılının sonunda başladık. İlk başladığımız zaman metraj çalışmalarımız düşüktü, 2015 yılında makine parkurumuz genişlettik. 2019 yılında daha üst seviye makinelerle üretimi yaparken 2020 yılında endüstriyel makinelerle kapasitemizi genişlettik. Geçtiğimiz yıllarda bin 500 metrekare üretim yaparken, 2022 yılına 10 ila 15 bin metrekare üretime ulaştık. İlimiz ekonomisine ciddi bir katkı sağladığımızı söyleyebiliriz. Yıllık yaklaşık 70 ile 80 milyon TL ekonomiye katkı sağlıyoruz. Diğer taraftan istihdam alanında da önemli katkılar sağlıyoruz. Bölgede çevre illerin tamamına ürünlerimizi gönderiyoruz. Türkiye genelinde de 25 ilde bayi sistemiyle ürünlerimizi gönderiyoruz. Mobilyanın kalbi olarak bilinen Bursa ilinde dahi iki tane bayimiz var. Üretim kapasitesi olarak her geçen gün daha üst seviyeye çıkıyoruz."(DHA)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow