hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kamyonet kasasında iftar ve sahur

    Kamyonet kasasında iftar ve sahur
    expand

    Kamyonet kasasında iftar ve sahur

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muhammed Sami MARAL/MUŞ, (DHA) – MUŞ’ta görev yapan VEDAŞ arıza onarım ekibi, ramazan ayı dolayısıyla arızalara müdahale ettikleri kamyonet kasasında kurdukları sofrada iftar ve sahur yapıyor.
        Van Gölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) Muş İl Müdürlüğü, ramazan ayının son günlerinde yaşanan şiddetli rüzgar, tipi ile fırtınadan kaynaklı yaşanan arızaların önüne geçebilmek için 24 saat aralıksız görev yapıyor. 154 personelden oluşan 44 ekip ve 38 araçla 3 vardiya şeklinde hizmet veren VEDAŞ, şehir merkezinin yanı sıra ilçe, belde, köy, mezra ve kırsal bölgelerde yaşanan arızaları gidermek için kilometrelerce yol katediyor. Arıza ve onarım ekipleri, elektrik nakil hatlarındaki aksaklıklara kısa zamanda müdahale ederek, vatandaşların karanlıkta kalmasını engelliyor. Hava koşulları ve çeşitli sebeplerden dolayı oluşan arızalara müdahale eden ekipler, çoğunlukla iftar ve sahur saatinde görev başında oluyor. Çoğu zaman arızalara müdahale ettikleri kamyonet kasasına sofra kuran arıza onarım ekipleri, böylelikle iftar ve sahurunu görev başında yapıyor.
             Arıza onarım ekiplerinin çoğu zaman ailelerinden uzakta görevleri başında iftar ve sahur yaptıklarını anlatan VEDAŞ İl Müdürü Suat Coşar, “Özellikle mevsim geçişlerinin olduğu bugünlerde rüzgar ve fırtınadan kaynaklı şebekelerde ciddi zararlar meydana gelmekte. Bu zararların biran evvel giderilmesi için ekiplerimiz sürekli olarak sahadalar. Arızalara müdahaleden ötürü zaman zaman iftarlarını hatta sahurlarını evlerinde açamamaktalar. Görev başında oldukları için çoğu zaman iftar ve sahurlarını araç üzerinde veya atıştırmalık olarak yapmaktadırö diye konuştu.
             VEDAŞ elektrik arıza biriminde görevli Nesih Bulu, “Fırtınadan kaynaklı arızaların yoğun olmasından ötürü Ramazan ayında bazen iftar ve sahurumuzu görev başında yapmak zorunda kalıyoruz" dedi.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow