hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muş’ta köy ve mezra yollarında yoğun kar mesaisi

    Muş’ta köy ve mezra yollarında yoğun kar mesaisi
    expand

    Muş’ta köy ve mezra yollarında yoğun kar mesaisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muhammed Sami MARAL/MUŞ, (DHA)- MUŞ’ta, bir haftadır aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan köy ve mezra yolları, kardan arındırılıyor.

    Muş’ta bir haftadır etkisini sürdüren kar yağışı, köy ile mezra yollarının ulaşımı engelledi. İlk günden bu yana yoğun bir şekilde mücadele veren İl Özel İdaresi ekipleri, açtıkları yolu tekrardan kapatan kar ile zorlu bir mesai harcıyor. 100 personel, 58 iş makinesi ile 368 köy ve 207 mezra yolunda görev alan İl Özel İdaresi, geceli gündüzlü yürüttüğü çalışma ile yolları kardan arındırmaya çaba gösteriyor. Yer yer kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu bölgelerde güçlükle ilerleyen ekipler, ulaşımın sağlanabilmesi adına zorluklara göğüs geriyor.

    Öncesinde açtıkları ve yağan kar ile yeniden kapanan yollarda sürekli mesai yürüttüklerini belirten iş makinesi operatörü Kadir Aykut, “İl Özel İdaresi olarak, kapalı köy ile mezra yollarını açmaya çalışıyoruz. 7/24 esasına göre çalışmaktayız. Kar yağışının devam etmesine rağmen, bizler çalışmamızı sürdürüyoruz. Yer yer 2 metreyi bulan kar kalınlığı var. Bu zorluklara rağmen, çalışmamızı devam ettiriyoruz” dedi.(DHA)

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow