hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muş’tan deprem bölgesine 600 soba ve odun gönderildi

    Muş’tan deprem bölgesine 600 soba ve odun gönderildi
    expand

    Muş’tan deprem bölgesine 600 soba ve odun gönderildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muhammed Sami MARAL / MUŞ, (DHA)-MUŞ’ta bir araya gelen bir grup esnaf, depremzede ve arama kurtarma çalışması yürüten görevlilerin ısınabilmesi için 600 adet soba ile bir yakacak odun gönderdi.

    Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ilde büyük can kaybına neden olan depremin ardından Muş’ta bir araya gelen esnaf, 600 adet soba üretti. Kentteki tüm soba üreticilerin destek verdiği çalışma sonucu, sobalar Muş Valiliği ve AFAD koordinasyonunda TIR ve kamyonetlere yükledi. Bazı işyeri sahipleri ise, sobalarda yakılması içi kırdıkları odun ve tahtaları torbalara doldurarak, araçlara yerleştirddi. 600 soba ve odunlar dolusu torbalar, deprem bölgelerine gönderildi.  

    Kent esnafı olarak bir araya geldiklerini söyleyen Gülbey Gümüştekin, “Bütün soba üretimi yapan kardeşlerimizi bir araya getirdik. Allah hepsinden razı olsun. Böylelikle soba imalatına başladık. Kent merkezinde ne kadar soba yapılabilecek sac varsa hepsini topladık. 600 civarında soba imalatı yaptık. Şehir merkezinde ne kadar soba satmak isteyen esnafımız varsa, hepsinin ücretlerini ödeyerek sobalarımızı aldık. Bütün sobalarımızın yüklemesini yaptık, odun yüklemelerimizi sürdürüyoruz. Şimdiye kadar 5 araç odun gönderdik” dedi.(DHA)

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow