hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nurhak’taki depremzede besicilere 250 ton yem desteği

    Nurhak’taki depremzede besicilere 250 ton yem desteği
    expand

    Nurhak’taki depremzede besicilere 250 ton yem desteği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muhammed Sami MARAL/MUŞ,(DHA)- KAHRAMANMARAŞ’ın Nurhan ilçesinde görevlendirilen Muş Valiliği, depremzede besicilere, 250 ton yem ve arpa posası dağıttı. 
    Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin vurduğu Nurhak ilçesine koordinatör olarak görevlendirilen Muş Valisi İlker Gündüzöz, görevlilerle birlikte hayatın normalleşmesi için çalışmasını sürdürüyor. İlçede 11 ayrı noktaya çadır kentler kurulmasından sonra Muş Valiliği, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yanı sıra hayırsever vatandaşların da desteğiyle Nurhak ilçesine gönderilen yem ve arpa posalarını depremzede besicilere dağıttı. 30 bin küçükbaş hayvan, bin 600 büyükbaş hayvan varlığı bulunan ilçede yaklaşık 700 çiftçiye 250 ton yem ve arpa posası verdi. 
    Muş Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri, aracı bulunmayan besicilere yardımcı olarak yemleri araçlarla kapılarına kadar taşıdı.
    Nurhaklı besicilerden Cemal Maden, “Deprem nedeniyle ahırım zarar gördü, hayvanlarım dışarıda kaldı, evim yıkıldı. Şu anda çadırda kalıyorum. Sağ olsunlar Muş Valiliğimiz, kaymakamlıklarımız, askerimiz, polisimiz geldiler bize yardımcı oldular. Yemimiz aracımız olmadığı için dışarıda kalmıştı, polis arkadaşlarımız yemleri alıp çadırımıza kadar getirip teslim ettiler” dedi.
    Karaçar Mahallesi'nde oturan besici Durmuş Mehmet Doğan ise “Deprem nedeniyle ahırımın bir bölümü yıkıldı. Yem sıkıntısı yaşadığımız için Muş Valiliği gereken yardımı yaparak bizlere yem verdi. 200 hayvanım var. Yemlerimi teslim aldım. Allah devletimize zeval vermesin” diye konuştu.(DHA)
     
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow