hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Turuncu kategorideki Muş'ta, Turkovac aşısına büyük ilgi

    Turuncu kategorideki Muşta, Turkovac aşısına büyük ilgi
    expand

    Turuncu kategorideki Muş'ta, Turkovac aşısına büyük ilgi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muhammed Sami MARAL/MUŞ, (DHA)-SAĞLIK Bakanlığı'nın açıkladığı aşılama oranında turuncu kategoride yaralan Muş'ta vatandaşlar, 7 Şubat'ta uygulanmaya başlayan Turkovac aşısına ilgi gösterdi. Devlet hastanesindeki aşı odasının önünde kuyruk oluşturan vatandaşlar, 3 ve 4'üncü doz aşılarını Turkovac olarak tercih ediyor. 
        Koronavirüsle mücadelede aşı uygulamasında Muş, yüzde 64.9'la turuncu kategoride yeraltı. Sağlık İl Müdürlüğü, vatandaşların aşı olmalarını sağlamak için çalışmalar yürütürken 7 Şubat tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan Turkovac aşısı vatandaşların ilgisini çekti. Sabah saatlerinden itibaren aşı yaptırmak için Muş Devlet Hastanesi'ndeki aşı odası önünde sıraya giren vatandaşlar, tercihini Turkovac aşısından yana kullanıyor. Randevulu ve randevusuz bir şekilde vatandaşlara aşı hizmeti sunulan hastanede, Turkovac aşısına ilginin gün geçtikçe arttığı belirtildi. Vatandaşların aşı işlemlerini gerçekleştiren sağlık ekipleri, turuncu kategoriden maviye geçebilmek için yoğun bir şekilde çalışıyor. 
        İki doz biontechin ardından Turkovac aşısı yaptıran Mehmet Can, "Muş Devlet Hastanesi'nde Turkovac aşısının uygulanmaya başladığını duydum. Öncesinde iki doz biontech aşımı olmuştum, Turkovac ile üçüncü aşımı da oldum. Vatandaşlarımızın da aşı olmasını bekliyoruz" diye konuştu.
    VATANDAŞLARIN İLGİSİ GÜN GEÇTİKÇE TURKOVAC'A ARTIYOR
        Muş Devlet Hastanesi'nde Turkovac aşısının 7 Şubat'tan beri uygulanmaya başlandığını belirten aşı sorumlusu Hemşire Kübra Demirci, şunları söyledi:
        "Turkovac aşısına, vatandaşların ilgisi gün geçtikçe artmaktadır.  Muş ilinde aşılanma oranının çok düşük olmasından dolayı hastalık oranımız yüksektir. Bu sebeple aşılanmayı arttırarak, turuncu kategoriden mavi kategoriye geçmek bizim elimizdedir. Herkesi bir an önce aşı olmaya davet ediyoruz. Aşı olmak, hepimizin vatani görevidir. Bu hepimizin sorumluluğundadır. Sevdiklerimizi korumak için aşılarımızı olmalıyız."
        Öte yandan yapılan açıklamada 7 Şubat'tan itibaren 33 kişi sinovac, 225 kişi Turkovak ve 522 kişinin de biontech aşı yaptırdığı belirtildi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow