hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Topaç sarımsağında hedef, markalaştırıp ihraç etmek

    Topaç sarımsağında hedef, markalaştırıp ihraç etmek
    expand

    Topaç sarımsağında hedef, markalaştırıp ihraç etmek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmet KORKMAZER/NEVŞEHİR(DHA)- NEVŞEHİR'in Acıgöl ilçesine bağlı Topaç köyünde yetiştirilen sarımsak, köyün önemli gelir kapısı oldu. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Taner Düzgün, "Hedefimiz, topaç sarımsağını markalaştırıp coğrafi işaretini almak ve ihraç etmek" dedi.
    İlçeye 27 kilometre uzaklıktan bulunan 1377 nüfuslu Topaç köyünün en önemli  geçim kaynağı sarımsak. Halkın büyük çoğunluğunun sarımsak üreticisi olduğu köyde, bin 500 dekarlık alanda yıllık 600 ton üretim yapılıyor.
    İlçe Tarım ve Orman Müdürü Taner Düzgün, bölgede tamamen yerli tohum kullanılarak ve kimyasal bir gübre kullanılmaksızın topaç sarımsağın üretildiğini söyledi.
    Topaç köyünde bin 500 dekarlık alanda yıllık 600 tona yakın sarımsak üretimin yapıldığını belirten Düzgün, "Topaç sarımsağı taşlık alanlarda yetiştirildiği için sarımsağın çapalanması makine gücü ile değil, tamamen insan gücü ile yapılıyor. Diğer yandan da bölgede hayvancılık oldukça yaygın bir şekilde yapıldığı için sarımsak üretimi yapılan arazilerde kimyasal değil hayvan gübresi kullanılıyor. Tamamen kıraç arazide yetiştirildiği için de topaç sarımsağının aroması oldukça yüksek düzeydedir. Hedefimiz, topaç sarımsağını markalaştırıp coğrafi işaretini almak ve ihraç etmek" dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow