hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nevşehir Valisi Becel: Nüfusumuzun 15 katını bölgemizde ağırlamayı başardık

    Nevşehir Valisi Becel: Nüfusumuzun 15 katını bölgemizde ağırlamayı başardık
    expand

    Nevşehir Valisi Becel: Nüfusumuzun 15 katını bölgemizde ağırlamayı başardık

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmet KORKMAZER/NEVŞEHİR,(DHA)- NEVŞEHİR Valisi İnci Sezer Becel, düzenlediği basın toplantısında 2022 yılını değerlendirdi. Becel, "2019'da 3 milyon 800 bin olan rakamımız 2022 yılında 4 milyon 200 bine ulaştı. Hakikaten mutluluk verici. Nüfusumuzun 15 katı kadar insanı bölgemizde ağırlamayı başardık" dedi.
    Vali İnci Sezer Becel, 2022 yılını değerlendirmek için basın toplantısı düzenledi. Açıklamasında Kapadokya'nın önemine değinen Becel, "Kapadokya'nın bilinirliği her geçen gün hem ülkemizde hem de dünyada artıyor. Hakikaten dünyanın en fantastik ve özel bölgesinde yaşıyoruz. Tarihi binlerce yıl öncesine dayanıyor. Jeolojik oluşumlarının tarihi ise, 8 milyon yıl öncesine kadar dayanıyor. İnsan varlığı açısından ve yaşam açısından da baktığımızda da milattan önce 5-6 binli yıllara kadar gidiyor. Dolayısıyla farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir coğrafyanın getirmiş olduğu büyük bir kültürel ve coğrafik zenginliğin üzerinde oturuyoruz" diye konuştu.
    '33 BİN YATAK KAPASİTEMİZ VAR'
    Kapadokya'da turizmin yılın her ay hareketli olduğunu belirten Becel, "Gerçekten burada yılın 12 ayında insanlara farklı seçenekler sunulabiliyor. Bölge ile özdeşleşmiş balon ve onun ötesinde peribacaları, vadileri, yeraltı şehirleri ve soğuk hava depolarıyla birlikte çok fazla seçenekle insanları burada misafir etme şansımız var. 33 bin yatak kapasitemiz, 700'ün üzerinde otelimiz var. Dolayısıyla her mevsimde farklı güzellikler var" dedi.
    'YILBAŞINDA TESİSLERİMİZİN BİRÇOĞU YÜZDE 100 DOLULUĞA ULAŞTI'
    Vali Becel, 2022 yılının altın bir dönem olarak hatırlanacağını belirterek, "2019 yılı bölgemiz açısından baktığımızda son derece değerli bir yıldı. 2020-2021 biraz pandeminin gölgesinde geçti. 2020 ve 2021’de 2019 yılının rakamlarına yaklaşamamıştık ama 2022 yılı 2019'un üzerinde altın yıl olarak geçti. 2019'da 3 milyon 800 bin olan rakamımız 2022 yılında 4 milyon 200 bine ulaştı. Hakikaten mutluluk verici. Nüfusumuzun 15 katı kadar insanı bölgemizde ağırlamayı başardık. Bunun yüzde 80'i yabancılardan oluşuyor. Hala yılın son ayında ve ocak ayının ilk günlerini yaşıyor olmamıza rağmen bölgedeki doluluk oranı oldukça güzel. Yılbaşında yine tesislerimizin birçoğu yüzde 100 doluluğa ulaştı" ifadelerini kullandı.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow