hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Restore edilen tarihi Meryem Ana Kilisesi ziyarete açıldı

    Restore edilen tarihi Meryem Ana Kilisesi ziyarete açıldı
    expand

    Restore edilen tarihi Meryem Ana Kilisesi ziyarete açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmet KORKMAZER/NEVŞEHİR, (DHA)- NEVŞEHİR'de tarihi Meryem Ana Kilisesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen restorasyon ve konservasyon çalışmalarının ardından ziyarete açıldı.
    Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının ardından, Meryem Ana Kilisesi’nin turizme kazandırılması dolayısıyla düzenlenen törene, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran ve davetliler katıldı. Törende açıklamalarda bulunan Vali Becel , "Bugün oluşan bu turizm potansiyelinin her geçen yıl artması bizleri ayrıca mutlu etmektedir. Anadolu’nun hemen her bölgesinde olduğu gibi İlimizde de büyük çoğunluğu 19. yüzyılda inşa edilen kiliselerin ve manastırların varlığının, İlimiz turizminin çeşitlenmesine katkı sağladığını da ayrıca belirtmek isterim. Türkiye, Dünya inanç turizmi kapsamında son yıllarda önemini artıran bir destinasyon konumundadır. Anadolu irfanının temsilcisi Hacı Bektaş Veli Dergahı’nın yanı sıra kent merkezindeki Damat İbrahim Paşa Külliyesi, Meryem Ana Kilisesi gibi dinsel nitelikli anıtların yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekeceği ve inanç turizmine hizmet edeceği aşikardır. Dolayısıyla Meryem Ana Kilisesi gibi yerlerin başka dinlere mensup turistlerce ziyaret edilmesinin turizm olgusu içinde 'inanç turizmi' kapsamında değerlendirilmesinin son derece yararlı olacağı görüşündeyiz" diye konuştu.
    '2022'DE 46,5 MİLYAR DOLARLIK TURİZM REKORU ELDE ETMİŞTİK'
    Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ise, "Türkiye'nin turizmde büyük hedefleri var. 2028 yılında turizm gelirimizi 100 milyar dolar seviyesine çıkararak turizmde dünyadaki en iddialı ülkelerde biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'mız, turizm sektörünün Türkiye için öneminden hareketle turizmi stratejik sektör ilan etmişti. Bu yol ve bu anlayışla biz de çalışmalarımızı yürütüyoruz. 2020'de pandemiden sonra dünya turizminde çok büyük daralma yaşandı. Kapadokya olarak biz de bunun sıkıntılarını yaşadık. 2020 ve 2021 yıllarında buradaki hareketlilik düşüşe geçmişti. Dünyada turizm sektörü yüzde 88'e varan bir daralma yaşamıştı. Buna rağmen ülkemiz yüzde 65'lik daralma yaşamıştı. Türkiye Turizm Geliştirme Ajansının da çalışmaları sayesinde dünyada turizm değerlerini en iyi tanıtan ülke olarak tanıtımlarımızı güçlü bir şekilde yaptık. 2022 yılında rekor kırarak 51 milyon turistle 46,5 milyar dolarlık bir turizm rekoru elde etmiştik. Bu, istihdama katkısı, insanımızın, milletimizin refahının artması için son derece önemliydi. Biz bu rakamı 2028'de inşallah 100 milyar dolarlara çıkartacağız. Bu da Türkiye'nin dünyada daha güçlü olmasında önemli yer tutacak" ifadelerini kullandı. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow