hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altunhisar Kaymakamı Akpınar, çadır ağılda incelemelerde bulundu

    Altunhisar Kaymakamı Akpınar, çadır ağılda incelemelerde bulundu
    expand

    Altunhisar Kaymakamı Akpınar, çadır ağılda incelemelerde bulundu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE'nin Altunhisar ilçe Kaymakamı Yunus Emre Akpınar, "KOP ile Altunhisar’da Küçükbaş Hayvancılık Gelişiyor" projesi kapsamında Yakacık Köyü'nde kurulumu gerçekleştirilen portatif çadır ağılı yerinde inceledi.
    KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca desteklenen ve Altunhisar Kaymakamlığı ile Altunhisar Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünce yürütülen, "KOP İle Altunhisar’da Küçükbaş Hayvancılık Gelişiyor" projesi kapsamında ilçe merkezi ve köylere portatif çadır ağıl kurulumuna başlandı. 10 adet kurulacak olan çadır ağılların ilkinin kurulduğu Yakacık Köyü'ne giderek incelemelerde bulunan Kaymakam Yunus Emre Akpınar, proje sorumlusu personellerden portatif ağıllarla ilgili bilgi aldı.
    İncelemelerde yetiştiricilerle de görüşen Kaymakamı Akpınar, proje hakkında bilgi vererek şöyle konuştu: "İlçemizde tarım ve hayvancılığın gelişmesi için gerek kaymakamlığımız gerekse ilgili kurumlarımızla elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. İlçemiz tarım ilçesidir, ülke ekonomimize önemli katkıları bulunan tarımın gelişen teknolojiyle desteklenerek daha modern ve bilinç şekilde yapılması, üreticilerimizin iş yüklerinin hafiflemesi, kazançlarının ve sayılarının artması için projeler geliştiriyoruz. Söz konusu proje ile hayvan sağlığı başta olmak üzere kuzu ölümlerinin azalmasını ve hijyenik üretimin artmasını, bununla beraber portatif ağılların örnek teşkil ederek tüm ilçemizde yayılmasını hedeflemekteyiz. Önümüzdeki dönemlerde de üreticimizin işini kolaylaştıracak, üretimi artıracak ve örnek teşkil edecek projeleri ilçe halkımızın hizmetine sunacağız."
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow