hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Niğde Ziraat Odası'ndan 'sarı pas ve karaleke' hastalığına karşı uyarı

    Niğde Ziraat Odasından sarı pas ve karaleke hastalığına karşı uyarı
    expand

    Niğde Ziraat Odası'ndan 'sarı pas ve karaleke' hastalığına karşı uyarı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adnan ÇELEBİ/NİĞDE, (DHA)- NİĞDE Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, çiftçileri hububat ürünlerinde 'sarı pas' ve elmalarda 'karaleke' hastalığına karşı uyardı. Kenar, çiftçilerden ilaçlamayla önlem almalarını istedi.
    Çiftçilere uyarılarda bulunan Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, hububat ürünlerinde 'sarı pas' ve elmalarda 'karaleke' hastalığı görüldüğünü kaydetti. Kenar, "Tarlalarını gezerek, sarıpas hastalığına karşı ilaçlamalarını biran önce yapmaları gerekmektedir. Ürün kayıpları oluşabilir. Çukurova gibi nemli olan illerde daha fazla görülse de kentimizde de bu yıl fazlasıyla görülüyor. Bazı çiftçilerimiz ilacıatıyor ama bu bir kez atmayla da olmaz. Devamlı takip ederek tekrar atılması gereken bir ilaç. Ayrıca etkili olan yağışlar sonrası elmalarda meydana gelebilecek karaleke hastalığına karşıda elma üreticilerimiz biran önce ilaçlama yapmaları gerekmektedir” dedi.
    PATATES EKİM ALANLARI ARTIYOR, FASULYE AZALIYOR
    Patates ekimlerinde sona gelindiğini belirten Kenar, "Patates ekimi tamamlamak üzere. Yine fasulye ekimi devam ediyor. Fasulye ekimi patatese nazaran ekim alanlarında bir nebzede olsa azalma yaşanıyor. Patates ekim alanlarımız geçen yıla oran yüzde 20 oranında bir artış yaşanıyor. Öte yandan son zamanlarda etkili olan yağış ve havaların serin gitmesi bazı ürünlerin gelişmesine ve geç olmasına sebep olacaktır. Havaların serin gitmesi ürünlerin geç olması ve hasadın geç kalınmasına sebep olur ve bu da rekolteye etki eder. Önümüzdeki günlerde havaların ısınmasıyla birlikte bu sorunu da atlatmış olacağız” dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow