hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Niğde'de Acil Çağrı Merkezi'ni gereksiz meşgul edenlere ceza

    Niğdede Acil Çağrı Merkezini gereksiz meşgul edenlere ceza
    expand

    Niğde'de Acil Çağrı Merkezi'ni gereksiz meşgul edenlere ceza

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adnan ÇELEBİ/NİĞDE, (DHA)- NİĞDE'de 112 Acil Çağrı Merkezi'ni gereksiz meşgul 10 kişiye, bin 250'şer lira olmak üzere toplam 12 bin 500 lira idari para cezası kesildi. Çağrı merkezine 9 Mart'tan 5 Haziran’a kadar gelen çağrıların yüzde 80’inin sağlık ve emniyettin oluşturduğu kaydedildi.
    Niğde 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü İzzet Gebelek, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne Belediye Başkanlığı İtfaiye Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Orman İşletme Müdürlüklerinin temsilcileriyle hizmet verildiğini belirtti. Merkeze 9 Mart tarihinden 5 Haziran tarihine kadar gelen 61 bin 407 çağrının 23 bin 405'nin emniyet birimine, 23 bin 627’si sağlık birimine aktarıldığı, kalan 14 bin 375 çağrının ise AFAD, İtfaiye, jandarma ve orman müdürlükleri tarafından cevaplandığını kaydeden Gebelek, "Asılsız ihbarlarda bulunanlara bin 250'şer lira idari para cezası kesiliyor. Yapılan gereksiz ihbar ve çağrılar acil yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ekip yönlendirmede gecikmelere neden olmaktadır. Acil durumda olan vatandaşlarımızın can ve mal kaybına neden olabiliyor. Gereksiz meşgul edip yazı yazılanlara tekerrür halinde ise iki katı olarak uygulanıyor" dedi.
    10 KİŞİYE CEZA
    2023 yılı içerisinde merkezi gereksiz meşgul eden 10 kişiye para cezası kesildiğini ifade eden Gebelek, "10 kişiye toplamda 12 bin 500 lira idari para cezası uygulanmıştır. Çağrı hizmetleri düzenli, süratli, etkin ve verimli yürütülmesi için acil yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza en kısa sürede yardımda bulunulması amacıyla, hatlarımızı gereksiz yere meşgul eden kişileri ahlaki ve vicdani sorumluluğa davet ediyoruz” diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow