hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Niğde'de bayram öncesi denetimler sürüyor

    Niğdede bayram öncesi denetimler sürüyor
    expand

    Niğde'de bayram öncesi denetimler sürüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adnan ÇELEBİ/NİĞDE, (DHA)- NİĞDE Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle, fırınlarda, şekerleme ve lokum üretim ve satış yerlerine yönelik denetimler sürüyor. İmalathaneler ve satış noktalarında sağlığa aykırılıklar tespit edilmesi halinde gerekli cezai işlemler uygulanacak.
    Ramazan Bayramı öncesi Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde denetimler yapıyor.  Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, "Vatandaşlarımızın bayram öncesinde tüketimi artan gıdaları gönül rahatlığıyla yiyebilmeleri için ilgili ekiplerimizin denetim ve kontrolleri aralıksız gerçekleştirilecektir. Bayram öncesi tatlı çeşitlerine olan talebin artmasıyla birlikte işletmelerin yoğunluğa sığınarak hijyenden ödün verilmesinin önüne geçmek için bu süreçte tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerleme, gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile ekmek ve pide üretimi yapan üretim yerlerinde yapılan denetimlere hız verildi” dedi.
    Yapılan alışverişlerde vatandaşlardan Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan alınmış kayıt ve onay numaralarına dikkat edilmesini hatırlatan Baş, kaydı olmayan ürünlerin satın alınmamasını, ürünlerin son kullanma tarihini kontrol edilmesini, işletmelerin satış koşullarına dikkat edilerek alışveriş yapılması gerektiğini kaydetti. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow