hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Niğde’de kütüphane çalışmaları aralıksız devam ediyor

    Niğde’de kütüphane çalışmaları aralıksız devam ediyor
    expand

    Niğde’de kütüphane çalışmaları aralıksız devam ediyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adnan ÇELEBİ/NİĞDE, (DHA)- NİĞDE Belediyesi’nin kentin dört bir yanına açmak için çalışmalarına başladığı kütüphane inşaatları ve tefrişatları aralıksız devam ediyor.
    Niğde Belediyesi’nin kente çok amaçlı bir kütüphane kazandırmak için başlattığı çalışma tüm hızıyla devam ediyor. Kaba inşaatının büyük bir kısmının bittiği Kent Meydanı'ndaki Merkez Kütüphane açılış için söz verildiği tarihe yetiştirilmeye çalışılıyor. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, belediye binası önünde yapımı devam eden kütüphanenin tamamlandığında hem içerik hem de sosyal faaliyetler açısından çok amaçlı büyük bir kütüphane olacağını belirtti. Kısa süre içinde gençlerin hizmetine sunulması planlanan Merkez Kütüphane, yaklaşık 12 milyon liraya mal olacak. Aynı anda 120 kişiye ev sahipliği yapabilecek olan bu kütüphanenin bahar ayları içerisinde gençlerin hizmetine sunulması planlanıyor. Başkan Özdemir; “Kentimize kazandıracağımız bu kütüphanede gençlerimiz hem ders çalışacaklar hem de çay ve kahvelerini yudumlayabilecekler. Burası gençlerimiz için çok güzel bir kültür, sanat ve aktivite merkezi olacak" dedi.
    TOPLAMDA 5 KÜTÜPHANE AÇILACAK
    Özbelde Kızılelma Parkı’nın içine KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile iş birliği yaparak çocuk kütüphanesi kazandıran Niğde Belediyesi, Merkez Kütüphanesi'nin yanı sıra Rum Kilisesi, İlhanlı ve İnönü Mahallelerine de birer kütüphane kazandıracak. Başkan Özdemir, "Şehrimizde kütüphanelerin sayısının artırılması, yeni nesil kütüphanelerle çocukların ve gençlerin daha çok kitap okumaya ve kültürel aktivitelere yönlendirilmeleri öncelikli amaçlarımız arasındadır” diye konuştu.
    BEBEK KÜTÜPHANESİ AÇILACAK
    Niğde Belediyesi eski Hüdavent Hatun Düğün Salonu'nun olduğu yere şehrin ilk bebek kütüphanesini açmaya hazırlanıyor. Başkan Özdemir, "Burası çocuklarımızın eğlenirken okuyacağı, okurken eğleneceği, buluşmaların ve etkinliklerin gerçekleşeceği güzel bir mekân olacak. Bilhassa çocukların gelişim çağında önemli bir yaş aralığı olan ilk çocukluk döneminde çocuklara okuma alışkanlığını ve sevgisini kazandırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
    YUKARI KAYABAŞI’NA 24 SAAT AÇIK KÜTÜPHANE
    Yukarı Kayabaşı Mahallesi’ndeki Belediye Başkanı Çalışma Ofisi'nin bulunduğu eski kütüphanenin alt katında açılacak kütüphanede son aşamaya gelinmiş durumda olduğu bildirildi. Başkan Özdemir, şöyle konuştu: "Gençlerimizle birlikte biz de burayı çalışma ofisi olarak kullanmaya devam edeceğiz. Şu anda burada çalışmalar bitmek üzere. İnşallah en kısa süre içinde buranın açılışını yapacağız." (DHA)

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow