hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Niğde'deki eski sanayi bölgesinde yıkımda sona gelindi

    Niğdedeki eski sanayi bölgesinde yıkımda sona gelindi
    expand

    Niğde'deki eski sanayi bölgesinde yıkımda sona gelindi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adnan ÇELEBİ/NİĞDE, (DHA)- NİĞDE Belediyesi’nin Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkım aşamasında son noktaya gelindi.
    Kent estetiği açısından çirkin bir görüntü oluşturan Eski Sanayi Bölgesi'nin taşınması için Niğde Belediyesi, başlattığı dönüşüm projesinde sona geldi. Belediye Başkanı Emrah Özdemir, "Büyüyen ve gelişen Niğde için kentimizi hem inşa hem de imar ediyoruz. Şehrin içinde kalan ve çirkin bir görüntü oluşturan bu bölgeyi daha modern ve daha işlek bir mevkiye taşıdık. Projemiz tamamlandığında bu bölge şehrimizin bir cazibe merkezi haline gelecek. Kriterleri tutan esnaflarımızı yeni sanayi bölgemize taşıdık. Bu süreçte şartları ve kriterleri uyan hiç kimseyi mağdur etmedik. Proje kapsamında alanda yer alan 347 parselin 260'ı ile uzlaşma sağladık. Bu taşınmazların hak sahiplerine Hıdırlık mevkiinde bulunan Yeni Sanayi dükkanlarından 164'ü 120 metrekarelik dükkanla 85 60 metrekarelik dükkanı sözleşme yaparak verdik. Eski Sanayi'de faaliyet gösteren ve dükkan alma hakkı kazanan 92 kiracı, hak sahibine 28 adet 120 metrekarelik ve 64 adet 60 metrekarelik dükkanı kurayla verdik" dedi.
    Başkan Özdemir, proje kapsamında bölgenin göletleriyle temiz suların dolaştığı bir cazibe merkezi olacağını belirtirken, "İçerisinde sinemasının, kültür merkezinin ve yürüyüş alanlarının olduğu bir yer olacak. İç Anadolu bölgesinin en güzel yerlerinden birisi olacak. Bu bölge Niğde’nin en değerli yerlerinden biri haline gelecek. Nasip olursa 2023 bahar aylarında buradaki yeni projemizin temelini atacağız" diye konuştu.
    MERMERCİLER VE HIZARCILAR İÇİN YENİSİ YAPILACAK
    Mermerciler ve hızarcılar için küçük bir sanayi bölgesi yapacaklarını ifade eden Özdemir, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu bölgeyi de dönüştüreceğiz. İnşallah bu proje tamamlandığında şehrimizin yeni bir cazibe merkezi haline gelecek. Büyüyen ve gelişen Niğde için şehrimizi hem inşa hem de imar ediyoruz. Şehrimiz kendi kabuklarını kırıyor. Önümüzdeki yıllarda sanayi esnafımız yeni otobanın da sayesinde yeni dükkanlarında işlerini daha da arttıracaklardır." (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow