hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ötmeyen kurbağa Niğde’nin tanıtım yüzü oldu

    Ötmeyen kurbağa Niğde’nin tanıtım yüzü oldu
    expand

    Ötmeyen kurbağa Niğde’nin tanıtım yüzü oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali KADI/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE’de 'Medeniyetler Şehrinin Doğal Harikaları' adlı projenin tanıtım etkinliği düzenlendi. Proje kapsamında halk arasında ötmeyen kurbağa olarak bilinen Toros kurbağasının bilinirliliği artırmak için TORO isimli kurbağa maskotu Niğde'nin tanıtım yüzü oldu.
    Sevgi Evleri'nde düzenlenen tanıtım etkinliğine Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, projenin hedefinin Niğde'deki  doğal sit alanları ile ilgili farkındalık oluşturmak ve devamında da çocuklara ulaştırmak olduğunu söyledi.
    Çetintürk, "Kentimizdeki doğal sit alanlarının resimlerle birlikte tanıtıldığı eğitici ve öğretici hikaye kitabı kentimize özel olarak bastırılmıştır. Hikaye kitaplarımızın ilköğretim 1, 2, 3 ve 4'ünü sınıf öğrencilerine 2019 yılı içerisindeki dağıtımı esnasında Doğayı Sevme ve Çevreyi Koruma bilincinin gelişmesine yönelik eğitimlerde verilecektir" dedi.

    ÖTMEYEN KURBAĞA MASKOTU
    Çetintürk, Dünyada sadece Ulukışla ilçesi Maden Köyü Meydan Yaylası mevkiindeki Karagöl'de yaşayan, dünya literatüründe Rona Holtsi ismi ile endemik tür olarak kabul edilen, halk arasında da ötmeyen kurbağa olarak bilinen Toros kurbağasına ait bilinirliliği artırmak için TORO ismini verdikleri maskotun bakanlık desteği ile yaptırıldığını belirtti. Çetinktürk, ötmeyen kurbağanın sesini çıkartarak özellikle çocuklara varlığını daha kalıcı göstermesi amacıyla 1,5 dakikalık müzik bestelendiğini sözlerine ekledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow