hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sıcakları unutturan doğa yürüyüşü

    Sıcakları unutturan doğa yürüyüşü
    expand

    Sıcakları unutturan doğa yürüyüşü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Malik GÖDELİNER/ULUKIŞLA,(Niğde), (DHA)- NİĞDE'nin Ulukışla ilçesi Bolkar dağları eteklerinde bulunan Meydan Yaylası Adanalıların akınına uğradı.
    Hava sıcaklığının hissedilir derecede arttığı Adana'dan yola çıkan Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü (PRODOSS) üyeleri, 2 bin 500 rakımlı mevkide kar üstünde yürümenin keyfini çıkardı. Niğde'nin Ulukışla Bolkar Dağları eteğinde bulunan Meydan Yaylası'nda kamp kuran doğa tutkunları ayrıca Karagöl ve Çiniligöl'de de doğa yürüyüşü yaptı. 3 bin rakımlı Pilottepe'ye de zirve tırmanışı gerçekleştiren Adanalılar, Adana'nın yanı başında bulunan doğa harikası bölgede Haziran ayında kar da yürümenin tadını doyasıya çıkardı.
    Kulüp üyeleri ayrıca etkinlik sonunda bölgede çevre temizliği yaparak farkındalık oluşturdu. Kulüp Başkanı Mehmet Yakut, mükemmel tabiat görüntüsü çizen bölgenin görülmeye değer doğal güzelliklerinden biri olduğunu söyledi. Yakut, “sarı sıcakların başladığı Adana’dan çıkıp, oldukça karlı bölgede keyifli bir gün yaşadık. Doğaseverler olarak hem mükemmel bir doğada yürümenin, hem de  çevremizde ki çöplerinin temizlenmesi noktasında da sorumluluğumuzu yerine getirdik’ dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow