hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akciğer hastası Hasan Çakmak'ın yol isteği

    Akciğer hastası Hasan Çakmakın yol isteği
    expand

    Akciğer hastası Hasan Çakmak'ın yol isteği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmet BAYRAK/ALTINORDU (Ordu), (DHA) –ORDU’nun Gülyalı ilçesinde yaşadıkları eve ambulansın ulaşamaması nedeniyle akciğer hastası Hasan Çakmak (85), çocukları ve komşuları tarafından sedye ile 150 metre taşınarak ambulansa ulaştırılıyor. Tedavi sürecinde zorluk yaşadığını belirten Çakmak, “Hastaneye gidip gelirken, beni taşırlarken herkes büyük zorluk çekiyor. Yol olsa biner arabaya giderim, gelince evin kapısında inerim” dedi.

    İlçeye bağlı Gülistan Mahallesi Emioğlu mevkiinde akciğer kanseri olan Hasan Çakmak, evine gidecek yolun olmaması nedeniyle tedavisinde zorluk yaşıyor. Rahatsızlandığında çağırılan ambulansın eve gelememesi nedeni ile çocukları ve komşuları tarafından sedye ile taşınarak hastaneye gittiğini belirten Hasan Çakmak, “Benim derdim çok. Hastaneye gidemiyorum, gelemiyorum. Hastaneye gidip gelirken, beni taşırlarken herkes büyük zorluk çekiyor. Yol olsa biner arabaya giderim, gelince evin kapısında inerim. Benim sesimi duyan yok. Ben 85 yaşındayım. Sürekli hastanelerdeyim. Benim istediğim tek şey yol.  5 senedir zor nefes alıyorum. Sürekli oksijene ihtiyacım oluyor” dedi.

    ‘KAHVEDEN ADAM TOPLUYORUZ’

    Çakmak’ın oğlu Mustafa Çakmak, yol sorununun çözülmesi için ilgili makamlara başvurduklarını ifade ederek, “Babam hasta, evde can çekişiyor, ambulans eve gelemiyor. Hastalanınca kahveden adam topluyoruz ambulansa kadar 150 metre sedyeyle taşıyoruz. Eve 150 metre mesafede yere yol açılamıyor. Yer sahibi perde duvar istiyor. Sıkıntımızı Kaymakamlığa, Valiliğe, Belediyeye ilettik, CİMER’e yazdık ama bir çare bulamadık” diye konuştu.

    ‘DOKTORA GİDİP GELEMİYORUM’

    Hasan Çakmak’ın kendisi de kanser olan kızı Saadet Çakmak da, “Kanser hastasıyım. Aldığım kumanyamı eve getiremiyorum. Odunumu, kömürümü getiremiyorum. Doktora gidip gelemiyorum. Hastamız olunca gecenin saat 3’ünde 4’ünde milleti yatağından kaldırıp babamı yola taşıyoruz" ifadelerini kullandı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow