hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ordu’da silindirle sıkıştırılmış beton yol uygulaması başladı

    Ordu’da silindirle sıkıştırılmış beton yol uygulaması başladı
    expand

    Ordu’da silindirle sıkıştırılmış beton yol uygulaması başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa KIRLAK/ORDU, (DHA)-ORDU’da, asfalt ve geleneksel beton yollara oranla maliyet tasarrufu sağlayıp, dayanıklılık açısından güçlü olan 'Silindirle Sıkıştırılmış Beton Yol' uygulaması başlatıldı.

    Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesi Eskipazar Mahallesi’nde asfalt ve geleneksel beton yollara oranla maliyet tasarrufu sağlayan, buna karşılık dayanıklılık açısından çok daha güçlü olan Silindirle Sıkıştırılmış Beton Yol uygulamasını başlattı. Kentte ilk kez uygulanan çalışmayla; yolun uzun ömürlü olmasının yanı sıra, ham madde de dışa bağımlılığı ortadan kaldırmasıyla hem iş gücü, hem de maliyet avantajı sağlanıldı.

    ‘UZUN ÖMÜRLÜ VE TASARRUFLU’

    Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, sıkıştırılmış beton ile yolların daha sağlam ve uzun ömürlü olacağını belirterek “Büyük bir çalışma yaparak avantajlı sistemi Ordu’muza kazandırıyoruz. Sıkıştırılmış beton yol uygulaması ile daha sağlam ve uzun ömürlü yollarımız olacak. Asfalt malzemesinin bitümünü biz dışardan alıyoruz. Bunun yerine ülkemizde üretilen çimento ile asfaltlarımızı yapmalıyız. Kendi ürünlerimiz ile yaptığımız yollar daha sağlıklı bir durumda olacak. Beton yolların özellikle sıkıştırılmış hali daha da avantajlı çünkü ulaşım sağlamak için çok beklemek gerekmiyor. Asfalttan daha uzun ömürlü olan böyle bir sistemi Ordu’ya kazandırmaktan dolayı mutluyuz. Halkımızın yaşam kalitesi daha çok artacak ve arabalarını çamurdan kurtarmış olacağız. Bu uygulama ile gece gündüz çalışıp 5 yılda yapılacak çalışmayı 1 buçuk yılda gerçekleştireceğiz. Biz yeniliklere ve teknolojiye açık bir belediyeyiz. Durmak yok yola devam. Sistemin Ordu’muz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow