hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bahçe’de, hibe destekli erik ve ceviz bahçeleri kuruldu

    Bahçe’de, hibe destekli erik ve ceviz bahçeleri kuruldu
    expand

    Bahçe’de, hibe destekli erik ve ceviz bahçeleri kuruldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/ OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE’nin Bahçe ilçesinde, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında, hibe destekli 2 adet erik ve 3 adet ceviz bahçesi kuruldu.
    İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığımızca, Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) destekli olarak İlçemizde uygulanan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında; yüzde 100 hibeli olarak 2 çiftçimize, 5’er dekardan 10 dekar erik bahçesi tesis ettirilmiş ve toplamda 330 bin TL hibe desteği sağlanmıştır. Yine yüzde 75 hibeli olarak 3 çiftçimize, 10’ar dekardan 30 dekar ceviz bahçesi kurdurulmuş ve toplamda 262 bin 570 TL hibe desteği sağlanmıştır. Ayrıca 2022 yılı içerisinde IFAD destekli Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında; merkez ve köylerimizde ikamet eden 103 çiftçi ve üreticimize destek verilmiştir. Bu kapsamda, 23 adet süt sağım, 12 adet yem kırma ve 4 adet koyun keçi kırkıma makinesi ile 4 adet tırpan, 14 adet ilaçlama aleti pülverizatör ve 46 adet motorlu çapa olmak üzere toplamda 558 bin TL hibe desteği sağlanmıştır. Yine yüzde 100 hibeli olarak 6 çiftçimize, 2,5 dekardan 15 dekar çilek bahçe tesisi kurdurulmuş ve toplamda 367 bin 500 TL hibe desteği sağlanmıştır. Yine 3 köyümüzde 5 adet telli terbiye sistemli bağ tesisi kurulumu devam etmektedir"dedi.
    Müdür Müftüoğlu, ilçede uygulanan proje ile yüksek kesimlerde, kırsalda yaşayan küçük ve orta ölçekli çiftçilerin yaşam şartlarının, refahlarının ve dirençlerinin artırılmasının hedeflenmekte olduğunu vurguladı. Müftüoğlu şöyle devam etti:
    "Kırsal dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi; Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD yani) kredisi, Devlet katkısı ve yararlanıcıların katkıları ile finanse edilmekte olup en az 5 yıl süresince Bahçe İlçesinde uygulanmasına devam edilecektir. Bu proje çerçevesinde Bahçe İlçe merkezi ve köylerinde ikamet eden çitçilere, hayvan yetiştiricilerine, üreticilere ve Kamu yatırımlarına yüzde 70 ile yüzde 100’e ulaşan oranlarda hibe desteği sağlanmaktadır” (DHA)


    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow