hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmaniye’de kiraz hasadı başladı

    Osmaniye’de kiraz hasadı başladı
    expand

    Osmaniye’de kiraz hasadı başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/BAHÇE (Osmaniye), (DHA)- OSMANİYE’nin Bahçe İlçesinde 3 bin 142 dekar alanda üretimi yapılan kirazın hasadına başlandı.
    İlçeye bağlı Yukarıkardere Köyü'nde üretici Tevfik Altun’un 250 kiraz ağacının yer aldığı 10 dekarlık arazide hasat yapıldı. Hasat programına Vali Erdinç Yılmaz da katıldı. Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa İlmeç, Vali Yılmaz’a kentteki kiraz üretimiyle ilgili bilgi verdi. İl Müdürü İlmeç, "İlçemizde 3 bin 142 dekar alanda kiraz üretimi yapılmaktadır. Kiraz üretimi yoğun olarak Yukarıkardere Köyü'nde olmaktadır. Bu yıl içerisinde 4 tane ihraç firması tarafından 30 ile 45 TL arasında değişen fiyatlar ile yaklaşık 250 ton kiraz ihraç edilmesi beklenmektedir. Kalibre oranı 26 ve üzerinde olan kirazlar ihraca gitmektedir. İhraç edilen kirazlar yoğun olarak başta Rusya olmak üzere diğer Avrupa ülkelerine gönderilmektedir. İlçemiz çiftçilerinden Yukarıkarderesi Köyü'nden Tevfik Altun, 10 dekar alanda 250 adet kiraz ağacıyla kiraz üretimde bulunmaktadır” dedi.
    Vali Erdinç Yılmaz ise, “Bu kirazlar yurtdışına ihraç ediliyor. Bahçe ilçemiz sebze, meyve üretiminde çok kaliteli ürünler üretiyor. Kirazda da Yukarıkardere Köyü öncü durumdadır. Çok önemli miktarda kiraz üretilmektedir. Çiftçimize böyle güzel kirazlar ürettiği için, ülke ekonomimize katkı sağladığı için çok teşekkür ediyorum. Hasadın memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. Çiftçilerimize bereketli kazançlar diliyorum. Bu sene de çiftçilerimiz memnuniyetlerini belirttiler. Biz de her zaman çiftçilerimizin yanındayız. Destek olmaya devam edeceğiz. Çiftçilerimiz üretmeye devam etsinler istiyoruz, onlar ürettikçe de memleketimiz her zaman kazanacaktır” dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow