hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Düziçi’nde 61 çiftçiye, 19 ton yerli sertifikalı arpa tohumu

    Düziçi’nde 61 çiftçiye, 19 ton yerli sertifikalı arpa tohumu
    expand

    Düziçi’nde 61 çiftçiye, 19 ton yerli sertifikalı arpa tohumu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/DÜZİÇİ (Osmaniye), (DHA) – OSMANİYE’nin Düziçi İlçesinde, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında, 61 çiftçiye 19 ton yerli sertifikalı arpa tohumu dağıtıldı. Programa Vali Erdinç Yılmaz, protokol üyeleri ve çiftçiler katıldı.
    Bitkisel Üretim Şube Müdürü Mehmet Poyrazoğlu, Osmaniye’de 267 çiftçiye 67 ton arpa tohumu, 533 çiftçiye 134 ton buğday tohumu, 200 çiftçiye 58 bin adet zeytin fidanı temin edilerek toplam 1000 çiftçinin arazilerinin değerlendirmesinin hedeflendiğini söyledi. Poyrazoğlu, “Bu kapsamda Düziçi İlçemizde 61 çiftçimize 19 ton arpa tohumu, 51 çiftçimize 12 bin adet zeytin fidanı, 169 çiftçimize 36 ton buğday tohumu olmak üzere toplam 273 çiftçimize dağıtım yapılacaktır. Bugünkü programda 61 çiftçimize 19 ton yerli sertifikalı arpa tohumu dağıtımı yapılacaktır”diye konuştu.
    ÜRETİMİ ARTTIRMAK İÇİN DAĞITIMLAR SÜRECEK
    Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa İlmeç ise yaptığı konuşmada, “Projesi kapsamında, ekim programında olmayan ve nadasa ayrılan alanlar, tarıma uygun olmayan marjinal alanların üretime kazandırılması amaçlanmaktaydı. Şartlar ne olursa olsun bizim bir karış tarım alanını boş bırakmamamız gerekiyor. Bu amaçla yapılan projeler kapsamında ilimiz genelinde yapılan üretimi artırmak için yaklaşık olarak 2 bin 600 dekarlık alanda arpa üretimini teşvik etmek için 67 ton arpa dağıtımımız olacak. 4 bin 500 dekar alanı üretime kazandırmak için yaklaşık 134 tonluk buğday tohumu dağıtımımız olacak. 2 bin dekar alanı üretime kazandırmak için 60 bin adet zeytin fidanını dağıtılacak. Yüzde 75’i Bakanlığımız tarafından hibeli, yüzde 25’i çiftçimiz katkılı olacak ve İlimiz genelinde yaklaşık 9 bin dekar alanı üretime kazandırmış olacağız”dedi.
    MİLLİ VE YERLİ TARIMIN, YERLİ ÜRÜNLERİ
    Programda konuşan Vali Erdinç Yılmaz, bu çalışmaların çiftçilere devletin desteğinin devam ettiğini göstermekte olduğunu söyledi. Yılmaz, milli ve yerli tarımın, yerli ürünlerin, tohumların geliştirilmesi hususunda Tarım ve Orman Bakanlığının çok ciddi çalışmalar yapmakta olduğunu ifade etti.  Konuşmaların ardından Düziçi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde açılan Çilek Yetiştiriciliği Kursu, Ceviz Yetiştiriciliği Kursu, Sürü Yönetimi Elemanı Kursu, Arıcılık Kursu ve Hijyen Eğitimi Kursu kursiyerlerine sertifikaları Vali Erdinç Yılmaz ve protokol mensupları tarafından verildi. Daha sonra çiftçilerimize yerli sertifikalı arpa tohumu dağıtıldı.  (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow