hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Düziçi’nde 8 üreticiye 240 bin ipek böceği dağıtıldı

    Düziçi’nde 8 üreticiye 240 bin ipek böceği dağıtıldı
    expand

    Düziçi’nde 8 üreticiye 240 bin ipek böceği dağıtıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/DÜZİÇİ (Osmaniye), (DHA) – OSMANİYE’nin Düziçi ilçesinde, 8 üreticiye özel kutular içerisinde 240 bin ipek böceği dağıtımı yapıldı.
    İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde İlçe Müdürü Fevzi Soner Çerçi ve KOZABİRLİK Kooperatif Müdürü Mehmet Sönmez tarafından üreticilere ipek böceği dağıtımı yapıldı.
    İlçe Müdürü Çerçi, ipek böceği yetiştiriciliği hakkında bilgilendirme yaparak, ipek böceğinden koza üretimi ilçede her geçen yıl daha çok yaygınlaştığını belirtti. Çerçi, “İpek böcekçiliği, ipekböceğinin tek besin kaynağı olan dut yaprağının sağlanmasıyla başlayan ve kozadan ipek ipliğine işleninceye kadar süren bir tarımsal faaliyet olarak sürdürülmektedir. İpek böceği, ilaçlamalara karşı hassas olduğundan dolayı yerleşim yerlerinden uzak ve sinek ilaçlamasının yapılmadığı yerlerde üretim yapılması tavsiye edilmektedir. İpek böceği yetiştirmek isteyen üreticilerin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne gelerek kayıt ve yetiştiricilik hakkında teknik personellerden bilgi alabilirler" dedi.
    Müdür Çerçi, Türkiye'de üretilen ham ipeğin tamamına yakınının ipek halı dokumacılığında, bir bölümünün de giyim, ev eşyaları, nakış-dikiş, ameliyat ipliği olmak üzere iç piyasada tüketilmekte olduğunu kaydetti.(DHA)


    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow