hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Yılmaz: Türkiye'nin en uzun teleferiği Osmaniye'de olacak

    Vali Yılmaz: Türkiyenin en uzun teleferiği Osmaniyede olacak
    expand

    Vali Yılmaz: Türkiye'nin en uzun teleferiği Osmaniye'de olacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/DÜZİÇİ(Osmaniye),(DHA)- OSMANİYE Valisi Erdinç Yılmaz, Düziçi ilçesinde yapımı devam eden teleferik şantiyesinde incelemelerde bulundu. Vali Yılmaz, 1 ay sonra hizmete açılacak teleferikle ilgili, "Uzunluk olarak dünyanın 2'nci, Türkiye’nin ise ara istasyonu olmadan en uzun teleferiği olacak" dedi.
    Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Düldül Dağı'nın zirvesindeki teleferik çalışmalarını inceledi. Yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Yılmaz, belediye sorumluluğundaki teleferiğin yaklaşık 1 ay sonra yolcu taşımaya başlayacağını kaydetti. Vali Yılmaz, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, "Gerçekten muhteşem, görülmeye değer bir manzara var. Çukurova'nın en yüksek noktasındayız. Bu teleferik uzunluk olarak dünyanın 2'nci, Türkiye’nin ise ara istasyonu olmadan en uzun teleferiği olacak. Yolculuk, yaklaşık 25 dakika sürecek ve muhteşem bir manzara eşliğinde olacak. Teleferik hizmete girdiğinde vatandaşlarımızın buraya ilgi göstereceğini düşünüyorum. Şimdiden hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.
    2 bin 246 rakımlı Düldül Dağı zirvesinde yer alan teleferik tesisi yaklaşık 5 bin 500 metre uzunluğa sahip. Düziçi Teleferik Hattı şu ana kadar 2 istasyon arası dünyada en uzun hatta sahip Bolivya Teleferik Hattı'nın ardından 2'nci sırada yer alırken; Avrupa’da ise bu konuda 1'inci sırada bulunuyor. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow