hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yürüdüler

    15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yürüdüler
    expand

    15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yürüdüler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/ OSMANİYE, (DHA) -OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla doğa yürüyüşü düzenlendi.
    Etkinlikte, Vali Erdinç Yılmaz, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun Garnizon Komutanı Albay Gürsel Kanca’nın da yer aldığı katılımcılar, milletin bağımsızlığına ve özgürlüğüne yönelik hain tehdit karşısında büyük bir kahramanlık ve vatanseverlik gösteren aziz şehitleri anmak amacıyla Karaçay Şelalesi'ne yürüdüler. 
    Yürüyüş öncesinde Zorkun Yaylası Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda bir araya gelen il protokolüne yemek ikramı yapıldı. Vali Yılmaz'a Karaçay yürüyüşünün yapılacağı alanda Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun tarafından Türk bayrağı takdim edildi.  Daha sonra Rektör Turgay Uzun ve beraberindekiler ODAK üyelerinin rehberliğinde Karaçay Şelalesi'ne yürüyüş gerçekleştirdi.
    OKÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu  Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Kürşat Hazar, "Bugün bizim için çok anlamlı bir gün. Bu anlamlı yürüyüşe en anlamlı katkıyı sağlayan  Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz'a ve üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun'a teşekkür ediyorum. Allah bir daha böyle kara günleri bizlere göstermesin. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz." dedi. 
    Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun ise şöyle dedi:
    Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatan için, bayrak için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizle birlikte 15 Temmuz şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla anıyorum. Ruhları şad olsun, mekânları cennet olsun. Kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow