hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Afetzede çocuklara, model uçak kursu kapsamında havacılık eğitimi verildi

    Afetzede çocuklara, model uçak kursu kapsamında havacılık eğitimi verildi
    expand

    Afetzede çocuklara, model uçak kursu kapsamında havacılık eğitimi verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE’deki Karaçay Konteyner Kentinde kalan afetzede çocuklara yönelik, İŞKUR ve Türk Hava Kurumu işbirliğinde hazırlanan “Yıkılan gönülleri uçuruyoruz” projesi kapsamında, model uçak kursu düzenlendi. Konteyner sınıflarda eğitim gören gençler, eğitime aldıkları havacılık eğitimlerinin ardından, yaptıkları model uçakları havalandırmanın sevincini yaşadılar.
    Türk Hava Kurumu, depremzede gençlere, model uçak eğitimi ve havacılık eğitimi verilmesi için sosyal destek amaçlı Osmaniye’ye 300 tane Ata model uçak kiti gönderdi. Bu kapsamda, Karaçay Konteyner Kentte kalan afetzede geçlere yönelik, İŞKUR’un da desteği ile model uçak ve havacılık eğitimi kursu düzenlendi. Konteyner sınıflarda eğitime katılan öğrenciler, gönderilen kitlerle model uçak eğitimi aldılar. 40 saatlik kursların hızlandırılmış bir şekilde öğrencilere verildiği, konteyner ve çadır kentlerde eğitimlerin aralıklarla sürdürüleceği kaydedildi.
    Osmaniye İş Kur İl Müdürlüğünde memur olarak çalışan, Model Uçak Öğretmeni ve Hava Modelciliği Hakemi Mustafa Kurt, "Türk Hava Kurumu depremzede gençlere, model uçak eğitimi ve havacılık eğitimi verilmesi için sosyal destek amaçlı 300 tane ata model uçak kiti gönderdi. Bu model uçak kitlerini konteyner kentlerde ve çadır kentlerde gençlere havacılık eğitimi adı altında, model uçak yaparak veriyoruz. Ata Modelimiz 40 saatlik bir eğitim sonucunda tamamlıyoruz. Biz burada çadır kentlerde ve konteyner kentlerde ki depremzede gençlere hızlandırılmış bir şekilde günlük 2,5 saat ile 3 günde bitirmeyi planlıyoruz. Bizim imkanlarımız kısıtlı olduğu için kursumuz 8 öğrenci ile devam ettiriyoruz. Tüm çadır kentlerdeki ve konteyner ketteki öğrencilerimize yetişemesek te Kurslarımızı devam ettireceğiz. Elimizdeki imkanlar dahilinde bütün gençlere bu eğitimi, bu kursu vermeyi planlıyoruz. Türk Hava Kurumunun bize gönderdiği model uçak Ata modelimizdir, başlangıç modelidir. Bu modeli yaptıktan sonra ikinci level olan flamingo modeli var.  Daha sonra flamingo modelini tamamladıktan sonra gençler radyo kontrollü model uçak yapımı, imalatı ve uçuşu eğitimi ile İHA kullanabilir sertifikası veriyoruz” dedi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow