hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Azeri sanatçı Azerin, Osmaniye’de konser verdi

    Azeri sanatçı Azerin, Osmaniye’de konser verdi
    expand

    Azeri sanatçı Azerin, Osmaniye’de konser verdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - AZERBAYCAN Devlet Sanatçısı Azerin, Osmaniye’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında konser verdi.
    Osmaniye Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 99’uncu yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ücretsiz halk konseri düzenlendi. Konser öncesinde, fener alayı eşliğinde 'Bayrak Yürüyüşü' düzenlendi. Devlet Bahçeli Meydanı’nda bir araya gelen öğrenci ve vatandaşlar ellerinde fener ve Türk bayraklarıyla birlikte Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Osmaniye Belediyesi Mehteran Takımı'nın da eşlik ettiği yürüyüşe öğrenciler de omuzlarında taşıdığı 300 metrelik Türk bayrağıyla eşlik etti.
    CUMHURİYET RESEPSİYONU DÜZENLENDİ
    Osmaniye Valiliği de resepsiyon düzenledi. Vali Erdinç Yılmaz ve eşi Doç. Dr. Şenay Yılmaz’ın ev sahipliğinde Polisevinde düzenlenen resepsiyona, Garnizon Komutanı Topçu Albay Hakan Kocabaş, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve aileleri katıldı. 
    Resepsiyona katılan davetlileri karşılayan Vali Erdinç Yılmaz ve eşi Doç. Dr. Şenay Yılmaz, daha sonra konuklarla sohbet etti. Osmaniye Musiki Derneği Belediyesi Korosu, seslendirdikleri şarkılarla resepsiyona renk kattı.
    Resepsiyonda konuşan Vali Erdinç Yılmaz, "Bugün cumhuriyetimizin kuruluşunun 99'uncu yılını kutlamanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bu gururu Osmaniyeli hemşerilerimle yaşamak bir başka güzel. Muhteşem bir coşku vardı bugün ve coşku hala devam ediyor. Bu mutluluğumuza, bu sevincimize, bu coşkumuza sizler katıldığınız için daha bir anlamlı. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına bir yıl kala diyorum ki Osmaniyem 100'üncü yıla hazır. Şehitler diyarı boşuna olmamış; duygusu güçlü, vatan sevgisi çok yüce. Bizler, sizlerle beraber olmaktan gerçekten mutluyuz. Allah hepinizden razı olsun. Cumhuriyetimizin 99'uncu yılı kutlu olsun, Ne mutlu Türküm diyene" dedi.
    AZERİ SANATÇI AZERİN’DEN COŞKULU KONSER
    Etkinlikler kapsamında Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin, Cumhuriyet Meydanında konser verdi. Azerin, seslendirdiği eserlerle Cumhuriyet Bayramı'nın coşkusunu doruğa yükseltti. Protokol üyeleri ve vatandaşlar, sanatçının seslendirdiği eserlere, Türk bayrakları ile eşlik etti. Konser sonunda Vali Erdinç Yılmaz ve eşi Şenay Yılmaz ile Belediye Başkanı Kadir Kara ve Nihal Kara,  Azerin’e çeşitli hediyeler takdim ederek, teşekkür ettiler. Konserin sonlarına doğru ise havai fişek gösterisi ile etkinlikler tamamlandı. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow