hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çanakkale Savaş Malzemeleri Gezici Sergisi açıldı

    Çanakkale Savaş Malzemeleri Gezici Sergisi açıldı
    expand

    Çanakkale Savaş Malzemeleri Gezici Sergisi açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Valiliği öncülüğünde Osmaniye Belediyesi'nin organizasyonunda, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Çanakkale Savaş Malzemeleri Gezici Sergisi açıldı.
    Cebelibereket Kültür Merkezi'ndeki açılış töreninde Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Alan Kılavuzu Ali Murat Kalegil, sergi hakkında bilgi verdi. Kalegil, Çanakkale Savaş Malzemeleri Gezici Sergisi ile 2009 yılından beri bütün Türkiye'yi gezip, Çanakkale'ye gelemeyen, ziyaret edemeyen başta öğrenciler olmak üzere tüm halka Çanakkale ruhunu anlatmaya ve aktarmaya gayret gösterdiklerini ifade etti. Kalegil, "2017 yılında sonra da 'Bir Gün Değil Her Gün Çanakkale' Projesi kapsamında ücretsiz olarak sergimizi, il ve ilçeler bazında gezdirmeye devam ediyoruz" diye konuştu.
    Açılışta konuşan Belediye Başkanı Kadir Kara ise, "Osmaniye’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü etkinliklerini valimizin önderliğinde, belediyemiz, tüm ilgili kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte ortak bir şuur ve bilinçle kutlamaya inşallah bu sene de gayret göstereceğiz. Bugünkü etkinliğimiz Çanakkale Sergisi; Türk’ün yedi düvele gücünü, iradesini, inancını, imanını göstermiş olduğu bu mücadelenin bu güne yansıyan bölümlerini göstererek, etkinliklerimizi başlatmış oluyoruz. Bu vesile ile 1071'den bugüne kadar bu zor coğrafyanın vatan olması uğruna kanlarını bu toprağa dökmüş olan bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Şu anda hala bu vatan için canlarını ortaya koyan tüm güvenlik güçlerimizi Cenab-ı Allah'a emanet ediyoruz." dedi.
    Konuşmaların ardından Çanakkale Savaş Malzemeleri Gezici Sergisi'nin açılışı Vali Ömer Faruk Coşkun, Belediye Başkanı Kadir Kara ve protokol mensupları tarafından yapıldı. Açılışı “hayırlı olsun” dileğiyle yapan Vali Coşkun, başta öğrenciler olmak üzere tüm Osmaniyelileri sergiyi ziyaret etmeye davet etti. Vali Coşkun ve protokol mensupları, sergide yer alan savaş malzemeleri hakkında, Alan Kılavuzu Ali Murat Kalegil’den bilgi aldılar. Çanakkale Savaş Malzemeleri Gezici Sergisi 10 Ocak Cuma gününe kadar saat 09.00-17.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaretçilerine açık olacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow