hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Devlet Hastanesinde, yangın ve tahliye tatbikatı

    Devlet Hastanesinde, yangın ve tahliye tatbikatı
    expand

    Devlet Hastanesinde, yangın ve tahliye tatbikatı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı binasında, yangın, sedye ile yaralı taşıma ve tahliye tatbikatı yapıldı. Osmaniye Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, UMKE ve İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekiplerinin katılımlarıyla, hastane personeline, çıkan yangını söndürme teknikleri ve alınacak önlemler, karşılaşılan afet anında  afetten etkilenen kazazedeler, binalarda bulunan  hasta ve çalışanların nasıl kurtulacağı teorik ve uygulamalı olarak anlatıldı.
    Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı  ve Osmaniye Devlet Hastanesi ortaklaşa 2019 Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) kapsamında Osmaniye Devlet Hastanesi  Başhekimliğinde  Masabaşı Tatbikatı ve Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı ve Osmaniye Devlet Hastanesi Ek Hizmet birimlerinin bulunduğu hizmet binasında  gerçeği aratmayacak bir saha tatbikatı  gerçekleştirildi.
    Sağlık hizmetlerinin yürütüldüğü binalarda görev yapan personeller, yangın ve tahliye konularında uygulamalı eğitim verildi. Ardından, çıkan yangını söndürme teknikleri ve alınacak önlemler, karşılaşılan afet anında  afetten etkilenen kazazedeler, binalarda bulunan  hasta ve çalışanların nasıl kurtulacağı anlatıldı.
    Yapılan bu eğitim ve tatbikatın amacının, hastane ve idari binalarda bu tür karşılaşabilecek afet durumlarını engellemek adına alınacak önlemlerin çalışanlar tarafından bilinmesi, karşılaşıldığı anda herhangi bir kargaşaya meydan vermeden sorumluluk ve görev bilinci ile hem idari kadrolar, hem hizmet birimlerinde oluşturulacak  bilinç ile hızlı ve zamanında müdahale edebilecek bir durum oluşturarak afet durumunu en az zararla atlatmanın hedeflendiği vurgulandı.
     

    FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow