hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kamu personeline PCM ve Proje Tasarım eğitimi

    Kamu personeline PCM ve Proje Tasarım eğitimi
    expand

    Kamu personeline PCM ve Proje Tasarım eğitimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün öncülüğünde, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Teknik Destekli “Osmaniye Paydaş Kurumların Ağ Yapılarının Rehabilitasyon Merkezleri Modeline Yönelik ildeki ilgili kamu kurumları çalışanlarına Proje Döngüsü Yönetimi (PCM) ve Proje Tasarımı eğitimi verildi. 6 gün süren eğitimlere, kıdemli uzman eğitmen Ali Öztüfekci katıldı.
    Eğitim programına Osmaniye Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Osmaniye Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü, Osmaniye Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Osmaniye T2 Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu,  Toprakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu ile Osmaniye Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü personeli katıldı.
    Ali Öztüfekci, DOĞAKA'ya sunularak kabul edilen proje sonunda eğitime olan ilginin memnuniyet verici olduğunu belirtti. Öztüfekçi, “Osmaniye Paydaş Kurumların Ağ Yapılarının Rehabilitasyon Merkezleri Modeline Yönelik Projeler İle Güçlendirilmesi” konusunda Osmaniye özelinde dezvantajlılara yönelik en az 5 proje hazırlanıp buradan alınan eğitimle zengin bir ekip oluşturarak oldukça etkili ve sürdürülebilir sonuçlar elde edilebileceğini umuyoruz. Katılımcılar interaktif bir şekilde proje eğitim süresince çok kaliteli taslaklar oluşturuyorlar. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceklerine inanıyorum. Proje eğitimimize katılanlara teşekkür ediyorum" dedi.
    Kıdemli uzman eğitmen Ali Öztüfekci tarafından verilen uygulamalı proje hazırlama eğitiminde, proje yapmanın mantığı sık sık örnek ve pratik uygulamalarla anlatılarak katılımcıların sorularına cevaplar verildi. Eğitimde genel olarak proje, PCM ve mantıksal çerçeve, kalkınma ajansları fonları ve kalkınma ajansları yönetim sistemi (KAYS), SOGEP, AB topluluk programları hayat boyu öğrenme, Erasmus+, IPA ve topluluk programları-kalkınma ajansları ile örnek proje sunumları yapıldı. Ayrıca projelerin ne zaman, hangi birime nasıl başvurulacağı, nasıl takip edileceği de anlatıldı.
    Proje eğitimine katılanlar ise alışıldık eğitimlerin aksine, katlımcılı, sürükleyici ve akıcı bir eğitim metodoloji olduğunu, bilgi ve beceri artırmaya yönelik bir programla karşılaştıklarını belirterek, başta DOĞAKA olmak üzere eğitime katkı ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ettiklerini ifade ettiler. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow