hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Okul pansiyonunda gece deprem tatbikatı

    Okul pansiyonunda gece deprem tatbikatı
    expand

    Okul pansiyonunda gece deprem tatbikatı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE’de, okullar bölgesinde yer alan pansiyonlarda gece, deprem anı ve tahliye tatbikatı yapıldı. Ayrıca öğrencilere, yangına müdahale ve çadır kurma eğitimi verildi. Tatbikata Osmaniye İl Merkez ve Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kurtarma ekipleri de katıldı.
    İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından, deprem haftası etkinlikleri kapsamında, Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesi Atatürk Kız Öğrenci Pansiyonunda, 'Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı' düzenlendi. Senaryo gereği, çalınan sirenin ardından pansiyonda kalan öğrenciler, görevli öğretmenler çök, kapan, tutun pozisyonunu aldı. Ardından binadakiler güvenli bir şekilde tahliyesi gerçekleştirildi. Daha sonra ise afet sonrası çadır kurulumu ve yangın tüpü ile alevlere müdahale uygulamalı olarak anlatıldı. AFAD Müdürlüğü'ne ait kurtarma aracındaki malzemelerin tanıtımı ile program sona erdi.
    İl Afet ve Acil Durum Müdürü Serhat Bulut, 2021 yılında verilen eğitimlerin ve yürütülen çalışmaların teoriden pratiğe dönüştürülmesi, davranış değişikliği sağlanması ve toplumda risk azaltma kültürünün yaygınlaştırılması, birlikte çalışma becerisi geliştirerek olası afetlere karşı hazır olunması amacıyla 2022 yılının “Afet Tatbikat Yılı” olarak ilan edildiğini ifade etti. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow