hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmaniye itfaiyesinin dalgıç ekibi göreve hazır

    Osmaniye itfaiyesinin dalgıç ekibi göreve hazır
    expand

    Osmaniye itfaiyesinin dalgıç ekibi göreve hazır

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde kurulan dalgıç ekibi, 3 aylık eğitim süreçlerini tamamlayarak göreve hazır hale geldi. Ekip, 7 gün 24 saat esasına göre görevde olacak.
    Osmaniye Belediyesi, baraj, göl, gölet, sulama kanalları ve akarsular gibi alanlarda oluşabilecek kayıp, kaza ve boğulma ihbarlarına müdahalede bulunmak için su üstü ve su altı arama kurtarma ekibini İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde kurdu. Profesyonel dalgıç ve eğitimciler tarafından teorik eğitimlerin ardından su altı ve su üstü arama kurtarma ihtisas eğitimlerini de başarıyla tamamlayan balık adamlar, göreve hazır hale geldi. Osmaniye Belediyesi İtfaiye Müdürü Fazlı Şahin, yeni alınan dalgıç kıyafetleri ile Tosyalı Kapalı Yüzme Havuzu'nda dalış yapan kurtarma ekibi ile ilgili bilgi verdi. 7 kişiden oluşan arama kurtarma ekibinin 2 yıldız eğitimlerini ve uzmanlık belgelerini alarak dalışa hazır duruma geldiklerini belirten Fazlı Şahin, “Bugün dalış malzemelerimiz geldi ve ilk defa dalış malzemelerimizi hem deneyeceğiz hem de burada yeni bir dalış yapacağız. Dalgıç ekibimiz, gelen ihbarlar doğrultusunda arama kurtarma için hazır durumdalar. Ekibimiz eğitimlerini tamamladı ve görev yapabilecek duruma geldiler. Ayrıca mayıs ayından itibaren 3’üncü yıldız için eğitimlerimize devam edeceğiz" dedi.
    BOĞULMA VAKALARINA EN KISA SÜREDE MÜDAHALE
    Dalgıç ekibinin eğitimlerini Tam Olimpik Yüzme Havuzu ve Mersin’de denizde alındığını söyleyen Fazlı Şahin, “Ekibimiz üçüncü yıldız için eğitimlerini göletlerde, barajlarda ve akarsularda alacak. Ekip, Osmaniye il genelinde meydana gelebilecek boğulma vakalarına en kısa sürede müdahalede bulunabilmek için oluşturuldu. Ancak ihtiyaç durumunda Türkiye’nin her ilinde hizmet verebilecek şekilde hazır durumda. İlimizde böyle bir su altı kurtarma ekibi olmadığı için genellikle Adana’dan geliyordu ekipler. Bu sıkıntıyı çözmek adına böyle bir ekip oluşturduk. En azından biz buradan kurtarma çalışması başlatalım, dışardan gelen ekiple de çalışmamızı sürdürebiliriz. Bu amaçla ekibimizi oluşturduk ve göreve hazır hale getirdik” diye konuştu.  (DHA)

    FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow