hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmaniye’de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde şehitliklere ziyaret

    Osmaniye’de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde şehitliklere ziyaret
    expand

    Osmaniye’de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde şehitliklere ziyaret

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıl dönümünde şehitlikler ziyaret edildi.
    Asri Mezarlık Şehitliği'nde düzenlenen törene, Vali Erdinç Yılmaz, il protokol üyeleri, şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı. Tören, Şehitlikteki anıta çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve ardından yapılan saygı atışı sonrasında İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşma Piyade Teğmen Osman Çekici tarafından yapıldı. Piyade Teğmen Osman Çekici, “Şanlı tarihimizde bütün görkemiyle yerini alan ve tüm dünyaya karşı azmin, cesaretin ve fedakarlığın sayısız örneklerinin sergilendiği Çanakkale Savaşı, vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin vatanı için hangi zorluklara göğüs gerebileceğinin en güzel örneklerinden birisidir" Dedi.
    Törenin devamında Şeref Defteri'ni imzalayan Vali Erdinç Yılmaz ise şu ifadelere yer verdi: “Bugün 18 Mart. Türk’ün dünyaya sesini duyurduğu, tarihin seyrinin değiştiği gün. Ecdadımızın esarete karşı başkaldırıp, bağımsızlığı uğruna vatan aşkıyla canlarını feda ettiği gün. Bugün, şanlı Çanakkale Zaferi’mizi ve şehitlerimizi anmanın onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Çanakkale; kanla, gözyaşı ile yazılmış tarihin en şanlı zaferidir. Milletinin geleceği için, kendi geleceğinden vazgeçip kendi kaderine boyun eğen ama vatanının kaderine boyun eğmeden göğsünü düşmana siper eden Mehmetçiğin sessiz çığlığıdır. Bu zafer; bir an olsun arkasına bakıp geri adım atmayan, şehadete ereceğini bile bile iman dolu göğsüyle cennete yürüyen yüz binlerin zaferidir. Bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, askerine “taarruzu değil ölmeyi emredip” savaşın kaderini değiştiren, Çanakkale Savaşları’nda yarbayken savaş sırasında albaylığa yükselip en sonunda Milli Mücadele’nin başkomutanı olan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları başta olmak üzere; Kahraman Türk ordusunu, varıyla yoğuyla mücadeleye destek veren cesur Türk milletini ve bu uğurda hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum. Mekânları cennet, ruhları şad olsun.”
    Şehitlikte düzenlenen törenin devamında Müezzin Kayyum Bilal Akbulut tarafından Kuran-ı Kerim okundu ve İl Müftüsü Ali Çakmak dua etti. Törenin son bölümünde, Vali Erdinç Yılmaz ve protokol mensupları, şehitlerin kabirlerini ziyaret ederek, karanfiller bıraktı. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow