hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmaniye’de buğday hasadı başladı

    Osmaniye’de buğday hasadı başladı
    expand

    Osmaniye’de buğday hasadı başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – ÇUKUROVA’nın önemli tarım merkezleri arasında yer alan Osmaniye’de buğday hasadı başladı.
    Osmaniye merkeze bağlı Hemite Köyünde ekili olan buğdayların hasadı için biçerdöver makinaları tarlalara girmeye başladı. Havaların kurak geçmesi nedeniyle geçen yıla göre verimin biraz düşük olabileceğini belirten üreticiler, ikinci ürün olarak tarlalarına yüzde 75'i bakanlık hibesiyle temin edilen soya tohumunu ekeceklerini kaydetti.
    Bu sene yaklaşık 50 dönüm arazisine buğday ektiğini belirten çiftçi Hüsnü Cömert, “2023 yılı buğday hasadı bölgemizde başladı. Buğdayı toprak üstüne çıkışında yağmurlar azdı ama hasada yakın dönemde yani şubat ve mart ayındaki yağışlardan sonra düzeldi. İnşallah dekara 400-500 kilo verim alırız, şuanda da öyle görünüyor. Bütün çiftçilerimize hasat dönemi hayırlı ve bereketli olsun" dedi..
    Toplamda bu yıl 10-15 ton kaybının olduğunu ifade eden Cömert, “Verim kaybımız da yağışların az olmasından dolayı kaynaklanıyor. İnşallah ikinci üründe bunu telafi ederiz, her şeyin hayırlısını diliyoruz” diye konuştu.
    Hüsnü Cömert, buğdaydan sonra tarlalara ikinci ürün olarak ise yüzde 75 devlet teşvikli temin edilen soya fasulyesi tohumunu ekeceklerini sözlerine ekledi.  
    İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ise sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Kırmıtlı Ofisi üzerinden çiftçilerin buğdayını alacağını, fiyatların açıklanmasından sonra çiftçinin buğdayını TMO’ya satabileceği veya geri alıp istediği başka bir yere satabileceği belirtildi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow