hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmaniye’de şehit aileleri ve gazilere Devlet Övünç Madalyası

    Osmaniye’de şehit aileleri ve gazilere Devlet Övünç Madalyası
    expand

    Osmaniye’de şehit aileleri ve gazilere Devlet Övünç Madalyası

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)- OSMANİYE’de şehit aileleri ve gazilere 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Vali Erdinç Yılmaz tarafından verildi.
    Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonu'ndaki törende Zafer Camii İmam Hatibi Mahmut Durmuş tarafından Kuran-ı Kerim okundu, İl Müftüsü Ali Çakmak dua etti. Törenin devamında konuşan Vali Erdinç Yılmaz, "Şehitlik ve gazilik makamı, milli ve manevi değerlerini her şeyden üstün tutan aziz milletimiz nezdinde karşılığı asla ödenemeyecek en yüce mertebelerdir. Beşikten mezara kadar vatan, toprak, bayrak sevgisiyle yetişen ve var olan bu milletin evlatları; tarihin hiçbir döneminde düşmana fırsat vermemiş, hiçbir güce boyun eğmemiş, kutsal kabul ettiği değerler için göğsünü siper etmekten, kanını ve canını da bu yolda vermekten çekinmemiştir. İşte o kahramanlar bu vatanın gerçek sahipleridir. Onlar, bir gül bahçesine girercesine kara toprağa girenlerdir" dedi.
    Vali Yılmaz, sözlerinin son bölümünde 6 Şubat depreminde hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek, şöyle konuştu: "Ben inanıyorum ki depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımız da şehit oldular. Onların da Allah mekanını cennet eylesin. Allah bir daha bize böyle bir felaket yaşatmasın."
    Vali Yılmaz’ın konuşmasının ardından Devlet Övünç Madalyası ve Beratı alacak şehitlerin ve gazilerin özgeçmişleri okundu.  Törenin devamında; Gazi Uzman Jandarma Çavuş Hilmi Demirel, Gazi Uzman Jandarma Çavuş Mustafa Kısapala, Gazi Jandarma Uzman Çavuş Ekrem Yanmaz, Gazi Jandarma Uzman Çavuş Üzeyir Yanıktepe ve Gazi Jandarma Uzman Çavuş Halil Öner’e madalya ve beratları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına, Vali Erdinç Yılmaz tarafından takdim edildi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow