hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmaniye'nin Vergi Rekortmenleri ödüllendirildi

    Osmaniyenin Vergi Rekortmenleri ödüllendirildi
    expand

    Osmaniye'nin Vergi Rekortmenleri ödüllendirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'de, 31. Vergi Haftası kapsamında, gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri ile ilin en fazla ihracat yapan ve istihdam sağlayan vergi mükelleflerine plaket verildi.
    Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda düzenlenen törene; Vali Ömer Faruk Coşkun ile birlikte diğer protokol üyeleri katıldı. OTSO Başkanı Devrim Murat Aksoy açılış konuşmasında, "Devletin gücü, mali gücü ve zenginliği ile orantılıdır. Devletin güçlü olması için her vatandaş üzerine düşen vergi borcunu ödemelidir. Vergisini vermeyen vatandaşlar başkalarına haksızlık yapmış olurlar. Kayıt dışı ekonomi ile mücadele toplumumuzun geleceğini düşünen her vatandaşımızın asli görevleri arasındadır."dedi.
    Daha sonra konuşan Defterdar Vekili Emin Temiz ise Vergi haftası kutlamalarının bir amacının da toplumda vergi bilincinin oluşmasını sağlamak olduğunu söyledi. Temiz, "Ancak vergi bilincinin oluşmasında tek başına Bakanlığımız birimlerinin çalışma yapması yeterli değildir. Şimdiye kadar yapılan birçok araştırma göstermiştir ki çocuklarımız vergi kelimesini ilk olarak ailelerinden öğrenmektedirler. Dolayısıyla çocuklarımıza vergi bilincinin aşılanmasında ailelere önemli görevler düşmektedir. Tabi aileler yanında eğitimcilerimizin, üniversitelerimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın da bu konuda çaba göstermesi gerekmektedir."dedi.
    Son olarak konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun ise verginin en temel yurttaşlık bilinci olduğunu kaydetti. Vali Coşkun şöyle devam etti: "Vergi; hem yurttaş olmanın, hem de yaşadığımız ülkede kamu hizmetlerine katılmanın en önemli, etkin ve şüphesiz güçlü bağlarından biridir. Tüm kamu hizmetlerinin kaliteli, hızlı ve daha etkin bir şekilde vatandaşlarımızın hizmetine sunulması için Devletimizin gerekli olan başlıca gelir kaynağı şüphesiz vergi gelirleridir. Ülkemizin kalkınması, kamu hizmetlerinin vatandaşımıza daha etkin şekilde ulaşması ve gelecek nesillerin daha müreffeh bir ortamda yaşaması, ödenen vergiler ile mümkün olacaktır. Vergi gelirleri her alanda yapılan hizmetlerin en önemli kaynağını oluşturduğundan “Vergilendirilmiş Kazanç Kutsaldır.” Vergi gelirlerinin kutsaliyeti, yine tekrar halka, vatandaşa hizmet olarak dönmesinden kaynaklıdır. O bakımdan mutlaka vergi vermek ve verginin yaygınlaştırılması bu anlamda vatandaşlarımızın da bilincinin artırılması bakımından vergi haftası büyük önem arz etmektedir. Bu noktada bizlere düşen kayıt dışı ekonomiyi ortadan kaldırma adına her alışverişte mutlaka fatura almaktır."
    Konuşmalarının ardından, gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri ile en fazla ihracat yapan ve istihdam sağlayan vergi mükelleflerine plaketleri Vali Ömer Faruk Coşkun ve protokol mensupları tarafından verildi. Tören günün anısına çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow