hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Toprakkale’de zeytin hasadı

    Toprakkale’de zeytin hasadı
    expand

    Toprakkale’de zeytin hasadı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE Valisi Erdinç Yılmaz, Toprakkale ilçesinde üreticilerle birlikte zeytin hasadı yaptı. 
    Vali Erdinç Yılmaz, Toprakkale ilçesinde üreticilerle buluşup, zeytin hasadına katıldı. Vali Yılmaz, Osmaniye’nin en önemli tarım ürünü olan Osmaniye yer fıstığından sonra en önemli ikinci ürünün zeytin olduğunu ifade ederek, "Zeytincilik Osmaniye’mizde çok gelişiyor, talep de çok. Şu anda yaklaşık 5 Milyon zeytin ağacımız var. 84 Bin Ton yıllık üretim yapılıyor. Osmaniye’nin coğrafi yapısı, iklimi, bulunduğu konum zeytinlerimizi çok lezzetli hale getiriyor. Zeytinlerimiz doğal, müdahale olmadan üretiliyor. İnanıyorum ki Osmaniye zeytini ileride gerçekten çok önemli yer tutacak" dedi.
    Üreticilere bol bereketli bir yıl dileyen Vali Yılmaz, zeytin üretiminde emeği ve katkısı olan herkese kolaylıklar diledi. Program sonunda Kadın Ozan Hatice Abul, türkülerinin yer aldığı CD ile Yörük Kızı isimli kitabı Vali Yılmaz’a hediye etti. Zeytin üreticileri Vali Erdinç Yılmaz’a kendileri ile birlikte zeytin hasadına katıldığı için teşekkür ettiler.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow